avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical sarcina si lehuzie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical sarcina si lehuzie

buna ziua.cum si din ce se calculeaza concediul medical de sarcina si lehuzie in urmatorul caz? am un copil care in 20.dec.2012 a implinit 2 ani, dar in 13.dec.2012 l-am nascut pe al doilea.a trebuit sa imi iau 42 zile concediu medical , care mi se pare ca e foarte putin platit. daca mai e nevoie de informatii o sa vi le ofer.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:37, 3 Februarie 2013
Cand l-ati nascut pe al doilea copil erati in CCC pentru primul copil sau erati la munca?
eram in concediu crestere copil
1. Daca al doilea copil s-a nascut inainte de a se termina CCC1 atunci se intra automat in CCC2 la data terminarii CCC1 si primeati aceeasi indemnizatie ca la CCC1.

2. - Nu mai trebuia sa intrati in concediu de maternitate (cele 42 de zile), cine v-a spus sa procedati asa?
- Inseamna ca ati renuntat la CCC1, ati reluat activitatea si apoi ati intrat in concediu de maternitate pentru al doilea copil?

3. - Cum ati luat concediu de maternitate pentru al doilea copil daca erati deja in CCC1?
- Reveniti cu amanunte ca nu inteleg cum ati procedat.
asa mi s-a parut si mie normal, dar de la indemnizatii mi s-a spus ca trebuie obligatoriu sa imi iau 42 zile de concediu de sarcina si lehuzie. bineinteles ca a fost complicat. am facut cerere de incepere a lucrului din 21.dec.2012, apoi din nou de intrerupere. acum am depus actele pt. ccc2, dar mi s-a parut ca e cam putin platit concediul medical de sarcina si lehuzie.
1. Cine v-a spus asa ceva era un necunoscator al legislatiei si v-a dezinformat total.

2. Cereti informatii contabilului despre cum v-a calculat indemnizatia pentru concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu sarcina si lehuzie rogvaiv12 rogvaiv12 In prezent sunt in concediu de ingrijire copil 2 ani (CIC) pana in februarie 2011. Cand se va termina acest concediu vreau sa intru in concediu de sarcina si ... (vezi toată discuția)
Nasterea celui de-al doilea copil in timpul concediului de crestere a primului copil andrei_70 andrei_70 O angajata are contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. Pe 11 mai 2015 trebuia sa revina la serviciu, insa a nascut ... (vezi toată discuția)
Bună seara! sunt în creșterea copilului pana în oct cu bebe1, ... roxana_d24 roxana_d24 Bună seara! Sunt în creșterea copilului pana în oct cu bebe1, luna aceasta urmează sa nasc bebe 2.cele 42 de zile de lehuzie trebuie sa le iau? Cine ... (vezi toată discuția)