buna ziua.cum si din ce se calculeaza concediul medical de sarcina si lehuzie in urmatorul caz? am un copil care in 20.dec.2012 a implinit 2 ani, dar in 13.dec.2012 l-am nascut pe al doilea.a trebuit sa imi iau 42 zile concediu medical , care mi se pare ca e foarte putin platit. daca mai e nevoie de informatii o sa vi le ofer.va multumesc.
1. Daca al doilea copil s-a nascut inainte de a se termina CCC1 atunci se intra automat in CCC2 la data terminarii CCC1 si primeati aceeasi indemnizatie ca la CCC1.
2. - Nu mai trebuia sa intrati in concediu de maternitate (cele 42 de zile), cine v-a spus sa procedati asa?
- Inseamna ca ati renuntat la CCC1, ati reluat activitatea si apoi ati intrat in concediu de maternitate pentru al doilea copil?
3. - Cum ati luat concediu de maternitate pentru al doilea copil daca erati deja in CCC1?
- Reveniti cu amanunte ca nu inteleg cum ati procedat.
asa mi s-a parut si mie normal, dar de la indemnizatii mi s-a spus ca trebuie obligatoriu sa imi iau 42 zile de concediu de sarcina si lehuzie. bineinteles ca a fost complicat. am facut cerere de incepere a lucrului din 21.dec.2012, apoi din nou de intrerupere. acum am depus actele pt. ccc2, dar mi s-a parut ca e cam putin platit concediul medical de sarcina si lehuzie.