avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz de intocmire a pr.verbal .
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz de intocmire a pr.verbal .

Buna ziua. va rog sa-mi spuneti parerea d-voastra .
O duduie , soferita , a confundat frana cu acceleratia , a lovit un zid , un cos de gunoi si o femeie (pieton) , masina intand pe contrasens . Pentru ca femeia lovita se vaita de durere , avand si urme de murdarie in urma impactului , am sunat la 112 . Soferita si inca o persoana au impins victima pe bancheta masinii implicate in accident si au spus ca o vor duce ei la spital , dupa ce au refuzat salvarea . In acest timp politistii , care fusesera anuntati tot prin 112 , asteptau la circa 100 de metri de locul accidentului . Dupa ce martorii , masina si victima au plecat de la locul accidentului , a venit un politist ( eu sunasem la 112) , mi-a luat datele de identitate si a spus ca merge la spital unde sunt cei care au fost implicati in accident . Pentru ca nu am primit o copie a pr.-verbal , am sunat la politie . Au venit alti doi politisti , mi-au spus sa merg sa stau de vorba cu soferita , fara ca sa fie insotiti de vreo persoana ; mi-au cerut si acestia buletinul , dar s-au resemnat si au spus ca vor lua datele de la colegii lor . Am cerut sa fie intocmit pr. verbal . Degeaba . Mi-au spus ca am 30 de zile sa depun recalmatie . In final , am aflat ca nu a fost vorba despre un accident , probabil victima s-a ”inteles” cu soferita si , pentru faptul ca nu a fost depusa nicio plangere , nu este nevoie de pr. verbal . Soferita este fiica unui fost militian ; asta poate explica nervozitatea si lipsa de implicare a organelor care au venit tardiv la locul accidentului . Soferita nu a suflat in fiola si a plecat de la locul accidentului insa , pentru ca nu au ajuns la spital , a scapat nepedepsita . Am ramas doar eu , cu zidaria distrusa . Ce ar trebui sa fac? Am doar cateva fotografii de la locul accidentului , si cu masina . Nu ma asteptam ca politistii sa ma trateze cu atata ”siguranta si incredere” . Nu doar ca ma dezgusta mafia locala , mi-e scarba . Carei institutii sa cer ajutor ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:46, 6 Martie 2013
Buna ziua .
Situatia a avut ,totusi , un final , organele s-au implicat . Cu toate ca IPJ a transmis oficial presei , in ziua accidentului , faptul ca accidentul a fost doar o avariere usoar , dupa sesizarea MAI , in dosarul Politiei a aparut declaratia victimei . A aparut si un pr.-verbal intocmit ulterior ( dupa 35 de min) accidentului , fara martori ( chiar daca le-am depus fotografii cu persoane usor de gasit) , persoane care au fost la fata locului . Pentru faptul ca militienii au asteptat departe de locul accidentuluii linistirea spiritelor , raspunsul IPJ spune ca acolo s-ar fi cercetat autovehiculul . Bineanteles ca nu au nicio proba pentru cele scrise . Dupa toate astea , pentru a vedea cat de sincronizate sunt institutiile , in aceeasi zi (dupa o luna) cand am primit raspunsul IPJ , am primit si o adresa de la Parchet , cum ca s-a dispus inceperea de cercetari pentru distrugere cu autor necunoscut . Mai mult , m-a sunat si proprietarul vehiculului , altul decat soferul , spunandu-mi ca va trimite un constructor care sa repare zidul . A propos de sincronozare , data inregiastrarii raspunsului IPJ a fost 20.02 , iar data cand a fost pus la posta a fost sapte zile mai tarziu , odata cu cel de la Parchet . Mi-au multumit pentru increderea pe care le-o acord !
Ca o concluzie : Sa aveti in fiecare zi cu d-voastra un aparat de inregistrat imagini si sa nu aveti niciodata incredere in vorbele unui ” om al legii ” . Numai bine !
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
IonPopescu-B, utilizator
depinde de cat de pregatit e acel om al legii.
unii dintre ei chiar isi fac treaba.
pentru altii e ori rutina ori frica ori nestiinta....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto sofer beat, fara asigurare, numere expirate alinaelena55 alinaelena55 In 19 decembrie 2013 doua masini care circulau regulamentar au fost lovite de un BMW condus de un sofer beat. Ulterior, am aflat ca ii expirasera si numerele ... (vezi toată discuția)
Durata solutionare dosar penal vatamare din culpa Nainik Nainik Buna ziua, Acum un an pe data de 12 august am fost implicat intr-un accident auto in care eu am fost cel vatamat necesitand ambulanta si ulterior deplasarea ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima voiku don voiku don buna....cine imi poate solutiona si mie nelamuriea:astazi un prieten a fost calcat pe trecerea de pietoni de catre o domnisoara ...s-a lovit la cap,membre....a ... (vezi toată discuția)