avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cuantumul taxei timbru recurs.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cuantumul taxei timbru recurs.

Va rog sa-mi raspunda cineva:intr-un proces pretentii in care se pretind daune de 25 000 lei se plateste o taxa timbru conform acelui tabel sau chiar o suma mai mare dupa bunul plac?...in consecinta daca fac recurs eu trebuie sa platesc o taxa de timbru dupa acel tabel sau dupa suma respectiva depusa de ei care desigur este cel putin sau mai mare?Si inca una..dupa calculele mele la suma depusa de ei...1471,2 eu ar trebui sa depun 735,6 .....este corect?poate fi aceasta suma rotunjita in sus?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mirage08 , utilizator 19:26, 31 Ianuarie 2013
Pentru suma de 25000 lei, este calculata conform prevederilor art. 2 alin.1 din Legea nr. 146/1997, actualizata in 2010, o taxa de timbru de 1611 lei, iar pentru apel sau recurs 805,5 lei.
In caz ca aveti venituri mici, puteti solicita scutire sau reducere taxa timbru.
va multumesc ptr. raspuns....ce se intelege prin venituri mici?pina la ce suma se extinde reducerea si cind pot cere aceasta scutire sau reducere daca am data recursului fixata deja si n-am platit inca taxa?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru donigao donigao Buna ziua, La o cerere de chemare in judecata evaluabila in bani, in care pe langa parat a mai fost chemat si cineva in garantie (in acelasi dosar), se ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind aplicarea legii 146/1997 Nina1 Nina1 Pentru indicarea valorii masei de impartit intr-un proces de partaj bunuri comune instanta a pus in vedere indicarea valorii pentru achitarea taxei de timbru ... (vezi toată discuția)
Exceptia timbrarii insuficiente BMV BMV Buna ziua, As vrea sa va rog sa-mi spuneti care este practica judiciara in urmatoarea situatie: intr-un proces civil (judecat pe vechiul cod) aflat in al ... (vezi toată discuția)