avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imprumut nerestituit la termenul de scadenta- ...
Discuție deschisă în Executare silită

Imprumut nerestituit la termenul de scadenta- recuperare?

Buna ziua,
Am imprumutat cu act notarial suma de 3000 de euro,pentru 6 luni. Termenul a expirat in luna noiembrie iar cel caruia i-am imprumutat bani nu da nici un semn ca ar vrea sa-mi restituie banii.
Ce trebuie sa fac sa imi recuperez banii cat mai urgent?
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:55, 31 Ianuarie 2013
Verificati daca actul semnat este titlu executor si porniti executarea silita in temeiul lui.

In caz contrar va trebui sa il actionati in instanta pentru restituirea impumutului.
Multumesc pentru raspuns.
In contract nu este specificat titlu executoriu,ci doar ca sunt in drept sa prezint actul notarial spre urmarire civila.
Contractul de imprumut autentificat este titlu executoriu si puteti sa-l puneti in executare prin intermediul unui executor judecatoresc.
Exista si nefericita posibilitate sa nu aveti ce executa ( debitorul sa nu aiba nimic in proprietate, sa nu aiba depuneri bancare sau sa nu realizeze venituri) , insa evident urmeaza sa vedeti exact cum stau lucrurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imprumut la notar daniela_b daniela_b Am imprumutat un amic prin contract de imprumut la notar,si termenul de returnare a imprumutui a trecut si nu mai imi raspunde la telefon si nici nu mai dau de ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)
Imprumut nerestituit Mari-loreta Mari-loreta Buna seara,am facut un împrumut anul trecut pe data de 10 ianuarie 2019 prin contract notariat de 12 mii euro însă nu am pus clauza...termenul a expirat iar ... (vezi toată discuția)