avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut nerestituit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut nerestituit

Buna seara,am facut un împrumut anul trecut pe data de 10 ianuarie 2019 prin contract notariat de 12 mii euro însă nu am pus clauza...termenul a expirat iar persoana respectiva refuză sa-mi raspunda la telefon si sa imi dea banii. Cum ii pot recupera?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 10:27, 15 Ianuarie 2020
Contractul notarial este titlu executoriu. Trebuie mers cu acesta sa executati. Si aveti grija sa nu se prescrie: 3 ani de la scandeta
Dacă s-a împlinit termenul până la care împrumutatul trebuia să restituie banii, puteți să mergeți la un executor judecătoresc, deoarece contractul de împrumut autentificat la notar este titlu executoriu,
refuză sa-mi raspunda la telefon si sa imi dea banii.

poate pentru ca stie ca nu are nimic de pierdut..
are bunuri sau lucreaza ?
Cerere de executare silita la care anexati titlul executoriu. Cererea se depune la un executor judecatoresc. Totodata, puteti apela si la avocat pentru redactarea si depunera cererii de executare, onorariul acestuia fiind cuprins in dosarul executional, urmand ca apoi avocatul sa mentina relatia cu executorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut nerestituit la termenul de scadenta- recuperare? mihai0909 mihai0909 Buna ziua, Am imprumutat cu act notarial suma de 3000 de euro,pentru 6 luni. Termenul a expirat in luna noiembrie iar cel caruia i-am imprumutat bani nu da ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut la notar daniela_b daniela_b Am imprumutat un amic prin contract de imprumut la notar,si termenul de returnare a imprumutui a trecut si nu mai imi raspunde la telefon si nici nu mai dau de ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)