avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenzi de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenzi de circulatie

Buna seara. Ma adresez cu intrebarea '' care este amenda maxima si minima pentru trecerea strazii neregulamentar''? Am primit amenda de 140 lei si avertisment pentru trecerea neregulamentara si ocuparea spatiului carosabil. Acum nu am inteles, am trecut sau stateam in mijlocul drumului ca ocupam spatiul carosabil? Stiu ca de miine se maresc amenzile nu de azi, Multumesc pentru timpul acordat
Cel mai recent răspuns: valy_gaby94 , utilizator 11:50, 1 Februarie 2013
2-3 pct amenda
adica 2x70=140 lei - 3 x70=210 lei .
inteleg , daca eram cu masina, dar.. sunt simplu pieton, am tranversat neregulamentar insa cum am ocupat carosabilul daca eram in miscare?
amenda aplicata se incadreaza in clasa I de sanctiuni pentru reguli de circulatie nerespectate de pietoni. referitor la ocupatul carosabilului probabil s-a referit la faptul ca erati pe carosabil si nu pe trotuar!
Multumesc de raspunsuri. Amenda am platit-o. ca am scapat la jumatate, dar daca trotuarul este inpracticabil, ar trebui si ei sa sanctioneze firma competenta ce administreaza aceste drumuri si trotuare nu pietoni. Bucata aceea de trotuar e in panta si plina de polei, ghiata si apa ca tocmai a plouat toata dimineata. Atunci pe unde sa mergem daca nu se poate circula pe acolo? asta e ...cineva trebuie sa plateasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala catalinrmn catalinrmn Buna ziua, Am primit o instiintare de a trimite datele pentru a fi amendat de la politia locala Cluj-Napoca pentru parcarea neregulamentara pe trotuar ... (vezi toată discuția)
Amenda urgent Denvar Denvar Buna seara, numele meu este Mihai, si am urmatoarea problema: In seara asta, 14.11.2012, am primit o amenda in care scrie: A circulat pietonal pe carosabil in ... (vezi toată discuția)