avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... PROIECT DE CASA
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

PROIECT DE CASA

Buna ziua ,daca nu va deranez ,am si eu o intrebare.Pot face un prect de casa in usa legal care poate fi recunoscut in romina pentru aprobare ,si daca da ce trebuie facut in romina sa fie recunoscut ,sau o alta solutie, ce ma sfatuiti sa fac ?MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: stefaniajohnston , utilizator 21:28, 18 Februarie 2013
Daca tot veniti in Romania sa construiti si sa obtineti aprobarile de ce nu il faceti in Romania ???

Nu va puteti apuca de proiect pana cand nu vi s-a eliberat certificatul de urbanism deoarece acesta ofera niste indicii necesare in elaborarea proiectului, precum Procentul de Ocupare al Terenului (P.O.T.), Coeficientul de Utilizare al Terenului (C.U.T.), numarul maxim de nivele, inaltimea maxima la cornisa, coama sau atic etc.

Proiectantul va trebui sa vada si documentatia cadastrala pe care se va amplasa constructia cat si la fata locului terenul.

In momentul in care proiectul este finalizat acesta trebuie depus la Inspectia de Stat in Constructii (I.S.C.) care se gaseste in fiecare resedinta de judet.
Dupa ce ati urmat toti acesti pasi, se depune dosarul cu toate avizele, certificatul de urbanism si P.A.C. la primarie. Daca totul corespunde cerintelor din certificatul de urbanism primaria este obligata prin lege sa emita autorizatia de construire in termen de 30 de zile. In situatia in care dosarul nu este complet, primaria trebuie sa comunice beneficiarului ceea ce lipseste din dosar.
Nu uitati ca lucrarile, prin lege, nu pot incepe pana la obtinerea autorizatiei de construire si ca Certificatul de urbanism nu tine loc de Autorizatia de construire.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
d_doinita, utilizator
VA MULTUMESC DIN SUFLET

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinele autorizatie de extindere casa marian_eugen marian_eugen Buna seara,m-am apucat si eu sa construiesc inca doua camere,o baie si un hol in prelungirea casei existente cu modificarea acoperisului casei existente si nu ... (vezi toată discuția)
Duplex- pot construi inca un etaj? mediterana mediterana Buna seara, as avea o intrebare: Locuiesc intr-un duplex. Deci doua apartamente la curte, identice ca si constructie, avand un zid comun, evident la curte. ... (vezi toată discuția)
Distanta legala constructie fata de limita proprietate(gard) iancumot iancumot Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Vecinii mei au construit o casa la 50 cm fata de gard.casa este pozitionata de-a lungul gardului ... (vezi toată discuția)