avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Duplex- pot construi inca un etaj?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Duplex- pot construi inca un etaj?

Buna seara, as avea o intrebare:

Locuiesc intr-un duplex. Deci doua apartamente la curte, identice ca si constructie, avand un zid comun, evident la curte. Este o constructie noua.

As dori sa stiu daca pot adauga inca un etaj, in locul mansardei.
Ce aprobari sunt necesare si de unde le pot obtine?
Mentionez ca locuiesc intr-o comuna in apropiere de Bucuresti.

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:25, 24 Mai 2017
Duplexurile exista si in blocuri, nu neaparat numai la curte.

Pentru constructie aveti nevoie de un proiect intocmit de o firma specializata si autorizata care va poate obtine si toate actele necesare, autorizatie de construire de la primarie, certificat de urbanism, etc., etc..
Etc stie firma de proiectate mult mai bune ce acte aveti nevoie.
Fara proiect nu obtineti niciun fel de aprobare de la autoritati.
Initial este necesar sa contactati serviciul urbanism din primarie,unicul care poate sa precizeze concret nivelul de inaltime admis al cladirilor,daca PUZ-ul permite cladiri cu mai multe nivele
Daca primiti ok-ul,puteti apela la arhitect sa execute proiect tehnic,in baza caruia sa solicitati autorizatie de constructie +certificat de urbanism

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect puz avram172 avram172 buna ziua. rog tare ma mult sa ma ajutati cu o problema, care ma tine pe loc. detin un teren agricol in suprafata de 1, 53 ha pe raza unei comune din jud ... (vezi toată discuția)
Constructie casa mica, lemn, paianta irina4041 irina4041 vreau sa construiesc pe un teren intravilan, arabil, o casa foarte mica, din paianta, sau \"sendviciuri\"si trebuie sa stiu daca exista vreun fel de ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta cristian1234 cristian1234 Buna ziua, Am cumparat un teren intravilan in localitatea A, am cerut certificat de urbanism, un arhitect mi-a realizat proiectul si pe baza lui am obtinut ... (vezi toată discuția)