avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neconcordanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neconcordanta

Buna ziua,

Am cumparat un teren intravilan in localitatea A, am cerut certificat de urbanism, un arhitect mi-a realizat proiectul si pe baza lui am obtinut o autorizatie de constructie.

Sunt in faza foarte avansata cu finalizarea constructiei (acum se monteaza tiglele) dar vecinii mi-au sesizat ca as fi depasit inaltimea maxima la coama a constructiei.

In textul HCL pentru PUZ-ul zonei si in certificatul nu se mentioneaza o limita maxima de inaltime la coama, ci doar CUT, POT, etc. Insa, am descoperit pe baza sesizarii vecinilor ca in plansa atasata HCL apar ca indici de inaltime Hmax, mai mica cu aproximativ 60 cm fata de inaltimea la coama a proiectului. Lucru ne-mentionat in HCL-ul propriu-zis si nici in certificatul de urbanism. Plansa care depinde de unde o procuri apare lizibila...

Intrebare: sunt cu ceva de vina ca constructia mea depaseste cu 55 cm Hmax-ul din plansa atasata, desi nici HCL-ul propriu-zis si nici certificatul de urbanism nu mentioneaza acea limita Hmax ? Sunt in culpa pentru aceasta greseala ?

Sunt foarte suparat de situatie...

Alte discuții în legătură

Urbanism autorizatie de constructie CARMEN-ALINA CARMEN-ALINA am initiat in 2008 actele pt o extindere la un spatiu pt 20 m patrati, am efectuat un studiu de volumetrie apoi mi s-a eliberat un certificat de urbanism in ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie ionutz_4you ionutz_4you Salut am si eu o problema la care caut un raspuns. Parintii mei au o casa pe un teren de 240 mp in Bucuresti, in spatele casei au un loc liber de 75mp, la care ... (vezi toată discuția)
Probleme avize puz ContSters467286 ContSters467286 Buna ziua! Apelez si eu la sprijinul dumneavoastra cu urmatoarea speta:in ocombrie anul 2017 am achizitionat in Targoviste un teren intravilan agricol in ... (vezi toată discuția)