avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintez firma. Ce documente, cum, unde se depun?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintez firma. Ce documente, cum, unde se depun?

M-am hotarat sa-mi fac firma, pentru o activitate care o intreprind deja de ceva timp.

Descriere activitate:
- Lucrez in IT, fac situri si alte produse web.
- Vand pentru strainantate printr-un intermediar strain.
- Primesc suma de bani rezultata din vanzarea tuturor produselor odata la luna.
- Creez produse distincte, care le vand in mai multe exemplare, fiecare.
Sa zicem, am:
Produsul A, se vinde e 30 ori
Produsul B, se vinde de 14 ori

Intrebari:
- Ce acte/documente primesc la infiintarea firmei?
- Cum inscriu in contabilitate produsele, si vanzarile lor individuale, ce documente trebuie sa intocmesc. Cand se fac, si cand si unde le depun?
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 23:33, 5 Februarie 2013
Consultati un consilier juridic, avocat etc. sau adresati-va biroului de asistenta juridica din cadrul ORC
Buna ziua!
Eu nu am inteles prima intrebare: doriti sa stiti ce acte primiti la infiintarea unei firme? sau de fapt, ce trebuie sa depuneti....?
la partea a 2-a este simplu: ca proaspat infiintat SRL veti avea nevoie de un contabil obligatoriu (eventual externalizat), asa ca toate inscrierile in contabilitate, declaratii si alte cele vor fi atributiile acestuia :)
Acte necesare infiintare S.R.L.:rezervare denumire, acte de sediu, declaratie de asociat si administrator (atestata de avocat/autentificata de notar), specimen de semnatura la notar, capital social depus la banca, act constitutiv.
Acte pe care le primiti de la registru: certificat de inregistrare,certificat constatator, rezolutie de infiintare.
Restul e contabilitate...contactati un contabil.
NataliaRobu a scris:

Acte necesare infiintare S.R.L.:rezervare denumire, acte de sediu, declaratie de asociat si administrator (atestata de avocat/autentificata de notar), specimen de semnatura la notar, capital social depus la banca, act constitutiv.


.......cu mentiunea ca nu trebuiesc neaparat atestate de avocat/ notar, totusi.....
Daca specimenul de semnatua se da personal in fata functionarului de la ONRC nu mai este nevoie de autentificarea ei. Nu mai imi aduc aminte ce e cu declaratia de asociat si admiistrator.....dar sigur nu am autentificat nimic la notar cand am depus actele.....

oricum, pasul 1 ar fi rezervarea de nume, care costa undeva la 65 ron
apoi intocmiti actul constitutiv si, impreuna cu dovada rezervarii numelui, mergeti la o banca si deschideti un cond pt capitalul social (minim 200 ron)
intre cazul in care sediul social al firmei va fi intr-un bloc de locuinte, va mai este necesar acordul vecinilor si al asociatiei (pe un formular tipizat). Pt sediu trebuie sa aveti si o dovada a spatiului: contract de comodat/ inchiriat pe suprafata aferenta sediului (nici acest contract nu trebuie autentificat la notar daca il semnati in fata functionarului)
cu actul constitutiv (un exemplar nesemnat, pe care sa il semnati in fata functionarului), acordul vecinilor si chitanta de la banca mergeti inapoi la ONRC si mai completati o serie de formulare pe care vi le dau cei de acolo. imi aduc aminte ca am semnat toate formularele la ghiseu, in fata functionarei
veti mai plati:
- 20 ron pt cazierul fiscal (vi-l obtin ei)
- vreo 300 ron pt verificare asociat/ sediu/ firma, certificat constatator
- taxa de inmatriculare si publicare in MO: 140 ron
Momentan nu mai imi vin in minte altele....
Dupa obtinerea CI, trebuie sa va reintoarceti la banca cu stampila firmei ca sa va deschida cont curent pe contul unde ati depus capitalul. Daca nu reveniti in 5 zile de la eliberarea CI, veti mai plati o taxa suplimentara la banca de vreo 50 ron.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l., Consultant protectia mediului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dorim infiintarea unui srl activitate servicii medicale (medic de familie). contafinfiscal@gmail.com contafinfiscal@gmail.com Buna ziua, Dorim infiintarea unui SRL avand ca activitate servicii medicale (medic de familie) .Care sunt documentele necesare infiintarii si autorizatiile ... (vezi toată discuția)
Costuri infiintare srl 2dsmart 2dsmart buna ziua vreau sa infiintez un srl cu un capital social de 200ron si 5 coduri CAEN spuneti-mi care sunt costurile infiintarii firmei si ordinea ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate tip srl Nina1 Nina1 Ce documente sunt necesare pentru inregistrare sediul societate tip srl? Cu stima (vezi toată discuția)