avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contributie asigurari sociale de sanatate 2011
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contributie asigurari sociale de sanatate 2011

Buna ziua, as dori o lamurire: in noiembrie 2011 am sustinut un curs de formare formatori, in baza unui contract incheiat cu o ONG furnizoare de servicii de formare profesionala. Contabilul ONG mi-a spus ca, avand in vedere ca sunt si salariat, nu trebuie sa platesc CASS. Acum, in ianuarie 2013, am primit o somatie de plata de la finante pentru neplata "contributiei de asigurari sociale de sanatate datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente", bineinteles cu majorari de intarziere. Intrebarea mea este trebuia sa platesc acest CASS pe 2011? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dimintei Irina Bucuresti , Contabil 17:51, 1 Februarie 2013
CASS se plateste la venitul realizat, iar daca venitul este sub minimul pe economie pe luna, se plateste la minim.(5.5%*700)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe loredana96 loredana96 daca am primit dividente 14 lei pentru anul 2011 de la omv, de care nu am stiut, pentru ca nu mi s-a comunicat ca am de ridicat acesti bani si pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate geomarco geomarco O persoana care are un contract de munca pe perioada nedeterminata, un contract de consultanta de 2 ore si este si PFA ce contributii la fondul de asigurari de ... (vezi toată discuția)
Contributia de sanatate doinadaciu doinadaciu Buna ziua! In situatia in care o persoana este incadrata cu carte de munca si a platit cass si desfasoara si o activitate independenta respectiv cabinet ... (vezi toată discuția)