avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot dezice de drepturi pe mama asupra copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot dezice de drepturi pe mama asupra copilului

buna ziua.spuneti-mi va rog frumos,cum pot dezice de drepturi pe mama copilului?ea la lasat pe cand baiatul avea nici 2 ani,a plecat in alta tara,lasandu-l in grija tatalui.parintii nu au fost casatoriti intre ei.mama copilului i la incredintat prin procura tatalui insa nu definitiv.tind sa mentionez si faptul ca copilul nici nu stie de existenta ei..timp de 4 ani de cand a plecat,ea il suna pe tata,din cand in cand dar niciodata nu a trimis nimic copilului.vreau sa imi fac viata cu acest barbat si iubesc copilul lui ca si pe al meu si vreau ca sa nu sufere mai tarziu cineva din noi,vreau ca mama lui sa il cunoasca cand el va fi mare,nu sa mi-l distruga psihic de pe acum..pentru ca acum,dupa 4 ani are intentie sa vina sa il vada si sa il ia in vacanta..ma stie pe mine ca mami..nu pe ea..ce putem face?va rog mult spuneti-mi toate modurile posibile pe care putem se le aplicam legal
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:22, 3 Februarie 2013
Nu puteti sa interziceti o posibila legatura cu mama naturala, ar trebui sa-i explicati copilului.
Cereti in regim de urgenta domiciliul copilului la tata, eventual ca numai tatal sa exercite autoritatea parinteasca. Aveti nevoie de avocat
ce poate sa inteleaga un copil de 5 ani?ca are o mama si hop a aparut alta?una pe care nici nu are idee cine e ea,o persoana necunoscuta!numai tata isi exercita autoritatea parinteasca dar asta pana in 2015 cat e valabil actul dar dupa aia,ce facem?avocatii nici ei nu prea stiu ce sa ne raspunda si cu ce sa ne ajute..Nu exista un termen anumit,in care unul din parinti daca nu raspunde de copil cativa ani,sa i se ia drepturile automat?...Nu e corect ca cineva care a lasat copilul de atata timp sa vina sa distruga familia abia creeata...
Nu comentez faptul ca ati lasat copilul sa creada ca dvs ii sunteti mama.

Puteti sa nu lasati pe mama in vizita la copil si daca doreste sa se adreseze instantei pt program de vizita si ce mai doreste. Aveti ocazia sa va aparati la proces ( daca va fi cazul) si sa lasati ca instanta sa decida.
Actul ala nu are valabilitate in sensul pe care il doriti. Mama se poate adresa instantei si mai devreme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile pãrinþilor aflaþi în divorþ Kristine89 Kristine89 Buna.Am si eu o intrebare.Nu sunt casatorita oficial,dar copilul are familia fostului\'\'sot\'\'.Nu ma ajuta cu nimic la cresterea copilului.Vreau sa plec ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil tinaa tinaa buna seara. va rog sa imi spuneti daca fostul sot poate lua copilul in varsta de 2ani si 7 luni , fara voia mea , pe o perioada de 3-4 zile sa il duca afara ... (vezi toată discuția)
Proces tutela comuna si domiciliu impotriva dorintei copilului radu67 radu67 Buna ziua, Situatie de fapt: -Sotia divortata si recasatorita(are un copil de aproape 12 ani la care are tutela exclusiva) -Actualul sot si-a gasit un loc ... (vezi toată discuția)