avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozitarea locuintelor
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozitarea locuintelor

Buna ziua
Am rugamintea sa-mi spuneti cum se impoziteaza proprietatile in urmatoarea situatie: detin cota parte prin mostenire din doua apartamente 1/8 si respectiv 1/32. Ulterior dobandirii acestei mosteniri, am cumparat un apartament in care locuiesc si este singura locuinta cumparata. Deocamdata domiciliul il am in apartamentul in care detin cota parte de 1/8.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: BescheaGeorgeta , utilizator 21:51, 1 Februarie 2013
Apartamentele la care detineti cota parte de 1/8 si 1/32, nu se majoreaza fiind dobandite prin succesiune, iar cel cumparat ulterior se majoreaza cu 150% fiind al doilea imobil dobandit in afara celui de domiciliu.

Sfatul meu este sa va faceti mutatia pe imobilul cumparat de dvs, in acest fel veti plati impozit normal pt toate cele 3 imobile.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe a doua clãdire mateisti mateisti În 2007 am moștenit de la părinți 3/4 parte dintr o clădire unde locuiesc acum. Am mai moștenit tot în 2007 încă 3/4 parte dintr o alta ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri octaviancu octaviancu Mama mea detine in proprietate o locuinta din anul 1970. De pe urma decesului bunicii mele (in anul 2009), mama a dobandit, prin succesiune, o a doua locuinta. ... (vezi toată discuția)
Taxe,impozite ,detin mai multe imobile ili47 ili47 Am trei imobile cumparate de mine si sotia mea, cumparate in anii 1999,2007 si 2011.Domiciliul stabil in apartamentul cumparat in anul 2011.Cum sa stabileste ... (vezi toată discuția)