avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu absolventii facultate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu absolventii facultate

Buna ziua
am o intrebare sunt angajat la o firma privata cu un sal pe cartea de munca de 700 lei net .Salariul e compus din fix 400 lei si varaibil 300 de lei daca atingi planurile date lunar . Eu sunt absolvent de studii superioare cu licenta . este legal sa primesc un sal atat de mic ?Este legal ca variabilul sa reprezinte peste 40 % din total salariu? Au fost luni in care am primit numai 500lei din cauza nerealizarii planului intrebarea este cum au fost opriti legali acesti bani (200) daca eu nu am semnat nicio nota de imputatie sau ceva asemanator .
multumesc
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 21:00, 12 Februarie 2009
Cu norma intreaga?8 ore?
Functia pe care sunteti angajata are legatura cu studiile finalizate?
Sunt angajat cu norma intreaga de 8 ore . Am terminat Stinte Economice si lucrez .Reprezentant Vanzari .
In aceasta situatie, salariul brut de incadrare trebuie sa fie de cel putin 720 lei.
Numai in situatia in care postul pe care il ocupati necesita studii superioare, atunci salariul minim brut de incadrare trebuia sa fie de 1200 lei.
Functia fiind de reprezentant vanzari nu se impune sa fiti platit cu salariul minim prevazut de CCMUNN, respectiv 1200 lei pentru cei cu studii superioare.

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca-salariu lore69 lore69 Buna ziua.Am si eu o nelamurire.Eu sunt inginer.In cartea de munca sunt trecuta ca inginer si contractul de munca este si el semnat pe post de inginer cu norma ... (vezi toată discuția)
Salariu - part-time anca.d anca.d Buna dimineata! Am urmatorul caz: trebuie sa angajez un economist part-time (2 ore/zi - functia de baza o are la o alta firma) pe un salariu brut de 287 lei ... (vezi toată discuția)
Angajare cu studii superioare + carnet munca ContSters60781 ContSters60781 As avea cateva intrabri: 1. Functia de contabil presupune studii superioare ? Stiu ca cea de contabil sef, presupune. 2. Care este salariul minim pe care ... (vezi toată discuția)