avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contul bancar al copilului minor in caz de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contul bancar al copilului minor in caz de partaj/divort

Daca fata mea minora (10 ani) are un cont bancar deschis pe numele ei, eu fiind titular de cont (eu i-am deschis contul pe numele ei si pana la majorat eu il administrez), ce se intampla cu acel cont in cazul unui divort? Intra la partaj sau este considerat bun al copilului?
Cel mai recent răspuns: EllaCris , utilizator 09:52, 4 Februarie 2013
Este considerat un bun al copilului administrat de parintele care va avea autorizarea instantei.
Si banii rezultati din pensia de intretinere daca ar avea o mare valoare ( sa zicem 10 000 euro pensie pe luna ) nu ar putea fi folositi aiurea.
Admninistrarea lor poate fi cenzurata de celalalt parinte, adica de cel care plateste pensia.

Daca ati depus insa bani pentru a va sustrage de la partaj instanta poate sa aprecieze in functie de probe.
Adica un parinte da toti banii in casa iar celalt ii vireaza in contul copilului...pe care tot el il administreaza si scoate bani cand vrea si face cu ei ce vrea...
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca depun bani sa zicem o data/doua ori pe an in contul copilului (si nu fac deloc retrageri din acel cont), in conditiile in care in casa veniturile care le aduc (fara ce depun in contul copilului) sunt substantial mai mari decat ale sotului este ok? raman banii copilului si in caz de partaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont-sulta minori ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Am divortat cu partaj acum cativa ani. Cf horararii de partaj, mama, careia i-au fost incredintati minorii, se obliga [b]sub forma de sulta[/b] ca, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară copil alexandru1206 alexandru1206 Buna ziua In urma unui divort minorul va sta cu mama urmând ca tatăl sa plateasca pensie alimentară.Tatal doreste sa plateasca pensia in cont deschis pe ... (vezi toată discuția)
Pensie minori 123456ac 123456ac buna seara, fostul sot insista sa depuna pensia de intretinere minori pe cont bancar, cont pe care eu am propire..l-am anuntat stie de aceasta situatie dar nu ... (vezi toată discuția)