avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... PROCEDURA VICIATA CU CREDITOAREA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

PROCEDURA VICIATA CU CREDITOAREA

Buna ziua. In calitate de administrator al unei societati creditoare, am introdus o cerere de emitere a unei somatii de plata (OG 5/2001). Nu m-am prezentat la termen, iar acum pe portal apare afisata urmatoarea solutie: Solutie: Amână cauza la data de 13.02.2013, având în vedere procedura viciată în cauză cu creditoarea.

Ce ar putea insemna aceasta? Mentionez ca am primit citatia si totul a fost in regula, in sensul ca pe citatie nu mi se cere sa indeplinesc nici un act suplimentar.

va multumesc
Buna ziua și dumneavoastră.
Există mai multe situații care ar fi putut să ducă la un viciu de procedură, de ex: dovada îndeplinirii procedurii de citare să nu fi ajuns la dosar până la termenul de judecată, să nu fi achitat taxa judiciară de timbru în cuantum de 39 lei și instanța să nu vă fi pus în vedere acest aspect, etc. Cel mai indicat ar fi să vă prezentați la arhiva instanței și să solicitați dosarul spre studiu și să verificați ce s-a consemnat în încheierea de ședință. Ce este menționat pe portal este doar pe scurt, în încheierea de ședință fiind consemnat tot ce a dispus instanța. Cu stimă.
Taxa judiciara si timbrul au fost depuse odata cu inregistrarea cererii. Am sa merg la arhiva, desi e o suma relativ mica de recuperat si distanta pana la respectiva judecatorie e de 100 km. Va multumesc.
Aflați numărul de telefon al instanței/serviciului arhivă de pe portalul instanțelor și dați un telefon, specificați că nu sunteți din localitate și că doriți să vă ajute cu respectiva informație. Nu are rost să străbateți un drum atât de lung pentru o informație ce vi se poate acorda cu ușurință prin telefon. Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am fost citata pentru primul termen al apelului bianca2012 bianca2012 Buna ziua. Am depus cerere de apel in termen in care am mentionat ca motivele apelului le voi depune pana la prima zi de infatisare. Am gasit pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Verificarea pe situl judecatoriei ContSters185030 ContSters185030 Am mai multe procese pe rol. De fiecare data verific starea procesului pe situl judecatoriei respective. Pana acum toti au fost f. prompti, in sensul ca, se ... (vezi toată discuția)
Perimare cerere amanare cauza citare in plangere contraventionala bebeli bebeli Buna ziua, am pe rol o plangere contraventionala, primul termen l.am avut in noiembrie 2013 Pe portal fiindu.mi mentionat ca se amana cauza pentru verificarea ... (vezi toată discuția)