avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Perimare cerere amanare cauza citare in plangere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Perimare cerere amanare cauza citare in plangere contraventionala

Buna ziua, am pe rol o plangere contraventionala, primul termen l.am avut in noiembrie 2013 Pe portal fiindu.mi mentionat ca se amana cauza pentru verificarea Procedurii prealabile si imi comunica noul termen in 18 decembrie, intre cele doua termene primesc o comunicare pentru achitare taxa si comunicarea sediului paratului, la care am raspuns pe 9 decembrie, ulterior la 18 decembrie se amana cauza tot pentru verificarea procedurii prealabile pana pe 22 ianuarie, intre cele doua termene nu mai primesc nimic din partea instantei , iar la termenul din 22 ianuarie se acorda un alt termen 1.4.2014 tip solutie amana cauza ... Fara alte info pe portal, ce pot sa fac? Nu s.a ajuns nici macar la citarea partilor , cauza se tot amana , pe motive pe care nu le cunosc ... Daca instanta avea nevoie din partea mea de mai multe informatii trebuia sa primesc din partea ei ceva? Cum mi s.a pus in vedere sa depun taxa ...ar fi trebuit sa imi mai faca o solicitare? Care ar fi motivul amanarii cauzei ? Exista posibilitatea perimarii cererii? Iar contestatia in vederea tergiversarii procesului poate fi depusa? Sau aceasta se face doar dc s.a dispus citarea? Iar la mine a ramas incontinuare pe administrativ ...
Cel mai recent răspuns: bebeli , utilizator 10:20, 9 Martie 2014
Trebuie sa mergeti la arhiva si sa studiati dosarul. In ultima incheiere de sedinta se mentioneaza care este motivul amanarii.

Verificare pe portalul instantelor, nu este relevanta, mentiunile facute de instanta sunt minime si insuficiente si de multe ori eronate.
Am uitat sa precizez faptul ca am cerut judecarea in lipsa

Am inteles ... O ultima intrebare ...daca instanta imi punea in vedere prin incheiere sa mai aduc dovezi ...sau orice altceva ...nu ar fi trebuit sa primesc o comunicare solicitandu.mi acest lucru?

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Stați liniștit, nu se pune problema de perimare a cererii de chemare în judecată. Perimarea intervine în alte condiții.

Dacă instanța ar mai fi dorit ceva de la dvs., v-ar fi trimis o adresă.

Dvs. ați trimis dovada că ați achitat taxa judiciară de timbru în 9 decembrie 2013. De abia după aceea plângerea dvs. a fost comunicată intimatei. Teoretic, ar trebui ca instanța să vă comunice întâmpinarea formulată de intimată, însoțită de o adresă prin care vi se va pune în vedere să formulați răspuns la întâmpinare în zece zile. Mai așteptați puțin.
Va multumesc pentru sfaturi , am primit citatia , urmeaza dezbaterile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot depune concluzii fara avocat? pot face adaugiri la cererea de chemare in judecata? Pavilion Pavilion Buna, am nevoie de ajutorul dvs. Am inregistrat o cerere de chemare in judecata pentru a obliga Directia Finantelor Publice si Administratia Finantelor ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de 25 de zile pentru depunerea intampinarii? adriana dj adriana dj am primit acasa de la judecatorie niste hartii di care reiese ca am fost data in judecata iar in aceste hartii mi se spune ca trebuie sa depun intampinare in ... (vezi toată discuția)
Când / ce va fi urmãtorul termen potrivit actualizare din 09.01.2013 de pe portalul instanțelor de judecatã? Popescu2012 Popescu2012 Când / ce va fi următorul termen potrivit actualizare din 09.01.2013 de pe portalul instanțelor de judecată? : 08/01/2013 Amână ... (vezi toată discuția)