avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata caldura pentru tevi care traverseaza ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata caldura pentru tevi care traverseaza apartamentul+parti comune

Buna ziua. Apartamentul meu este debransat de la sistemul centralizat de incalzire.(dalkia Iasi este furnizorul). Inteleg din cateva discutii citite anterior, ca e OBLIGATORIU sa plateasca toti pt aceste parti comune si tevile din apart.
Am tevi la baie si la bucatarie. La baie sunt reci in schimb tot timpul, iar la bucatarie sunt acoperite(stiu ca nu se mai scutesc tevile izolate de la plata, dar o sa merg la vecinul de sub mine care deasemenea are centrala, sa intreb daca la bucatarie la el sunt calde tevile). In cazul in care tevile oricum sunt reci, se poate sa nu mai platesc pt ele? mentionez ca stau la et 6 si deasupra mai sunt 2 cu centrala si 2 fara, iar blocul cred ca are repartitoare pt fiecare apart bransat.
Chiar daca la bucatarie sunt calde(in cazul in care sunt).., la baie sunt reci. Se poate face ceva legal? plus ca mai am o intrebare, un fapt de care nu sunt 100% sigur, in dreptul cotei indiviza la mine apare 1,72, ceea ce este imposibil avand in vedere ca eu am 70mp, iar blocul are o singura scara cu 60 de apartamente..vreau ceva argumente legale sa pot sa ma duc la asociatie sa ma "cert".
Totodata, aveti cunostinte care sa stie cine, sau cum se poate calcula exact cat am de platit pt tevi, si pt subsoluri?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: danutz63 , utilizator 08:56, 20 Decembrie 2013
Multumesc. O sa luam legatura si cu firma care intocmeste calculul sa vedem in ce baza a fost scutita pana acum.
Buna ziua !!!
Am si eu o problema !
Mama mea are un apartament in care nu locuieste nimeni si dat fiind acest fapt s-a debrasat de la reteaua locala de termoficare dar nici nu si-a pus centrala. Pana aici totul bine...pana cand a venit factura la incalzire care depaseste 50% din valoarea facturii unui apartamenti racordat la retea. Am fost la furnizor si mi s-a zis ca trebuie sa platesc caldura pe care mi-o dau vecinii prin pereti.Corect lucru dar problema ca cei doi vecini cu care avem pereti comuni sunt si ei debransati de la retea, ai avand in schimb instalate centrale termice.
Intrebarea pe care o am : este corect sa platesc o factura care nu reflecta realitatea? sunt de acord sa platesc caldura tevilor dar caldura vecinilor care nu sunt racordati la retea...? si plus ca apartamentul este situat la parter la colt de bloc cu foarte multi pereti exteriori. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2013
Ruhkara, utilizator
Asa un raspuns primit de la furnizor seamana cu un izvor din "putul gandirii" unor oameni care s-au gandit sa va justifice ceva care nu exista in reglementarile legale.

Mama dv. trebuie sa plateasca caldura pentru spatiile comune si pentru tevile verticale care ii trec prin casa, nicidecum pentru o caldura izvorata din pereti.
Sunt de acord cu dv., dar va mai aduc la cunostinta faptul ca mi-a spus ca exista o reglementare a agentiei nationale de termoficare (sau asa ceva) si o formula care se aplica celor care nu pot face dovada ca isi incalzesc locuintele. nu am mai stat sa vb cu acel domn ca imi iesisem din fire si in final am platit toata iarna trecuta (care la noi la Miercurea Ciuc dureaza aproape 5 luni) niste facturi exorbitante. ex. vecinul de deasupra noastra care are centrala a platit 40 de lei (lunar) pt acele tevi si noi care nu avem centrala si nici nu suntem racordati am platit si 350 lei. Nu cred ca este normal oricum s-ar pune problema, mai ales ca cei doi vecini ai mei nu mai sunt racordati la retea.
Va rog sa va interesati exact ce formula de calcul a aplicat acea regie, sunt si eu interesat daca exista asa ceva.Multumesc.

Alte discuții în legătură

Izolare termica cu polistiren+plata pierderilor la incalzire a celor care au centrale de apart. f_dali208 f_dali208 Buna,locuiesc intrun bloc in care s-au montat usile+geamurile de pe casa scarii de termopan iar acoperisul e cu tigla in 2 ape. D-nul administrator +d-nul ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Plata caldura ivanvintilica ivanvintilica Locuiesc intr-un bloc racordat la incalzirea in sistem centralizat. Pe tronsonul unei scari in care am si eu apartamentul sunt singurul care am centrala ... (vezi toată discuția)