avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare contabila calculatoare produse in firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare contabila calculatoare produse in firma

Buna ziua!

In decursul a doi s-au achizitionat componente pentru 2 calculatoare. Aceste cheltuieli s-au ridicat la aprox 6000 lei. Am inregistrat in contabilitate:
3028 = 401
4426
Consumul 6028 = 3028
si 231 =722
Acum s-a finalizat procesul, calculatoarele pot fi puse in functiune, fiecare avand valoarea de aprox 3000 lei.
Am intocmit proces verbal receptie mijloc fix si proces verbal de punere in functiune.
Receptia (ca si documente) si inregistrarile contabile se fac in luna decembrie, amortizarea lor incepe cu luna ianuarie.

Daca vi se pare corect pana in acest punct, intrebarea este in ce cont le inregistrez : 2132 sau 214?
De asemenea, care ar fi durata de utilizare, respectiv codul de clasificare pt ca eu n-am gasit unde sa le incadrez.
Ca documentatie sunt suficiente cele 2 procese verbale?

Va multumesc anticipat.

Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2013
Doina B, utilizator
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 22:34, 1 Februarie 2013
Buna seara,

In principiu criteriul de inregistrare in conturile 214 sau 2132, ar trebui in opinia mea sa fie scopul utilizarii acestor calculatoare.
Astfel, daca ele sunt utilizate numai ca echipament de birotica, contul 214 ar reflecta cel mai bine destinatia acestora. Daca insa ele sunt echipamente cu care se realizeaza activitatea companiei(grafica, programare, etc.), atunci mai bine ar fi sa le inregistrati in contul 2132.
In orice caz, din punct de vedere fiscal, nu este relevat, insa din punct de vedere al prezentarii in situatiile financiare si in notele explicative, ar fi mai bine sa le inregistrati in functie de scopul utilizari acestora.
Durata de utilizare este de 2 ani, iar codul de clasificare este 2.2.9.Calculatoare electronice si ehipamente periferice.
Ca si documentatie, consider ca cele doua documente sunt suficiente. As mai adauga introcmirea si pastrarea unei fise a mijlocului fix, cod 14-2-2.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculator produs in firma Doina B Doina B O firma a achizitionat diverse componente in vederea asamblarii unui calculator. Deocamdata sunt inregistrate ca obiecte de inventar. Acum trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile achizitie laptop si mouse OOANA1977 OOANA1977 Am achizitionat un laptop val=3794 si un mouse val=69.01,am facut corect inreg in obiecte de inventar, trebuie facut si bon de consum? (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile mmihut mmihut Buna ziua, care sunt inregistrarile uzuale (eventual chiar simplificate, daca exista) pentru un mijloc fix - cladire, executat in regie proprie . (vezi toată discuția)