avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Export busteni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Export busteni

care sunt acte necesare pentru a putea exporta lemn de foc si busteni?
Ce trebuie facut pentru a putea desfasura activitatea de export?
Trebuie schimbat codul CAEN?
Unde trebuie mers?
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: ioanp23 , utilizator 19:58, 4 Februarie 2013
Trebuie sa aveti obiect de activitate adecvat, spre exemplu 4673. Obiectul de activitate trebuie sa se regaseasca in actul constitutiv si sa fie autorizat pentru desfasurare. Toate aceste demersuri se fac la Registrul Comertului.
Probabil va mai trebuie autorizatii de la Directia Silvica.
Pentru a exporta trebuie sa fiti inregistrat in scopuri de TVA, Registrul Operatorilor Intracomunitari, acestea se fac la organul fiscal.
Buna ziua,
Intai de toate trebuie sa aveti codul caen 0210, 4613, sau 4673, dupa ce v-ati autorizat pe unul dintre aceste coduri caen. Ceea ce conteaza este daca veti gestiona material lemnos chiar daca nu detineti un depozit sunte-ti obligati sa folositi.Daca da, trebuie sa indepliniti toate conditiile privind regulamentul circulatiei materialului lemnos(documente de insotire cu regim special, autorizare de la ITRSV-altfel nu primiti documentel,si bineinteles SUMAL pentru a se putea urmari circulatia materialului lemnos.
Pentru obinerea acordul de distribuire şi utilizare a formularelor cu regim special şi a sigiliilor-crotalii pentru identificarea pomilor de Crăciun, persoana juridică care are sediul social/sediul filialei,sucursalei sau punctului de lucru conform înscrisurilor din registrul comerțului, în teritoriul de competență al ITRSV.
a) cerere scrisă în care precizează tipurile de formulare cu regim special şi/sau sigilii-crotalii solicitate, purtând ştampila rotundă, numele, prenumele şi semnătura persoanei care reprezintă în mod oficial persoana juridică solicitantă ;
b) copia legalizată a certificatului de înregistrare din registrul comerţului şi codul unic de înregistrare;
c) copia legalizată de pe autorizaţia de funcţionare, pentru ocoalele silvice;
d) atestatul de exploatare, în cazul societăţilor ce au ca obiect de activitate exploatări forestiere;
e) dovada achitării eventualelor contravenţii silvice necontestate/rămase definitive şi executorii;
f) împuternicire pentru persoana delegată să ridice acordul și copie după actul de identitate;
g) borderoul documentelor cu regim special utilizate/anulate pe suport de hârtie sau în format electronic şi blocurile cu exemplarul 3 al documentelor cu regim special care conţin file neutilizate sau anulate (Rapoarte din SUMAL RII L1, RII L4, RII5);
h) actul constitutiv al societăţii comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Export lemn de foc - caen? acrdia acrdia acte necesare pt a efectua export cu lemne de foc ce cod caen este necesar (vezi toată discuția)
Comert cu material lemnos tecaru_cecilia tecaru_cecilia Sunt pusa, in calitate de administrator de firma, sa aleg intre: a astepta plata in lei a facturilor emise pentru un X si a primi in compensare material ... (vezi toată discuția)
Taierea si rindeluirea lemnului reyep reyep Buna ziua.Ce cod caen mai am nevoie pe langa codul 1610(Taierea si rindeluirea lemnului) pentru un gater (vezi toată discuția)