Buna seara.Din 13 noiembrie 2012 pana pe 13 februarie 2013 am avut concediu medical.Certificatele le-am inmanat angajatorului imediat ce le-am primit si eu.Pe data de 14 februarie cand trebuia sa ma intorc la servici,angajatorul m-a dat in concediu fara plata.Acum s-a inchis sediul unde lucram si urmeaza o concediere,iar angajatorul m-a chemat sa predau cheile si sa semnez actele.Eu am refuzat sa semnez pana nu primesc banii pe concediul medical si pe perioada lucrata1-13 noiembrie(bani care nici acum nu i-am primit).Raspunsul angajatorului a fost ca in momentul in care o sa primeasca banii de la Casa de Sanatate (din cate a spus posibil si peste 6 luni-1 an) atunci o sa mi dea.Ca pana atunci nu o sa vad nici un ban din partea lor.Este corect?Trebuie sa astept pana primesc ei banii de la casa de sanatate sau acei bani pe concediu medical trebuie sa mi dea ei si dupa aceea sa-i recupereze de la casa de sanatate?multumesc
Va mai deranjez cu vechea problema legata de concediul medical.Contractul meu de munca are data de 4-07-2012 si un salariu brut de 840 lei,8 ore pe zi,40 pe saptamana.In luna noiembrie am lucrat pana pe data de 12 inclusiv apoi din data de 13 noiembrie am avut concediu medical pana pe 8 decembrie urmate de perioadele 10dec-15dec, 17dec-21dec, 24dec-27dec, 28dec, 29 dec-13 ianuarie.Am incercat sa calculez eu dar nu mi-a reusit,e adevarat nu am cunostinte de legi si de contabilitate.Azi cand am fost mi s-a inmanat suma de 293 lei reprezentand plata pe luna decembrie(cel putin asa mi-a spus angajatorul), urmand sa mi se inmaneze in urmatoarele zile si plata pe luna noiembrie si ianuarie.Contabila firmei mi-a comunicat ca a uitat sa inmaneze statul pe luna noiembrie si ca suma inmanata este corecta deoarece calculul concediului medical se face in functie de salariul net.In acest moment sunt foarte confuza,intr-adevar acea suma corespunde unei intregi luni de concediu medical? Daca ati putea sa ma ajutati sa ies din acest nor de confuzie.Multumesc
1. Aici va poarte ajuta numai contabilul care are toate datele necesare in statele de plata.
2. Daca aveti dubii cu privire la calculul indemnizatiei pentru concediu medical faceti o sesizare la CJAS (asa cum v-am mai spus la inceputul acestui topic).
da,stiu aveti dreptate, numai ca nu as vrea sa ajung la astfel de solutii drastice.intentionez sa deschid un coafor si nu as vrea ca dupa aceea sa isi verse mania pe mine,dar daca nu o sa am alta cale, o sa ajung si unde ati spus dumneavoastra.Multumesc inca o data pentru raspunsul prompt si rapid