avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contributii PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contributii PFA

Daca am un PFA si un contract de colaborare cu [EDITAT] o societate nebancara , dar nu sunt angajat cu carte de munca este normal ca [EDITAT] acestia sa-mi opreasca impozit 16%,cas 10,5% si cass 5% daca eu nu pot beneficia de pensie,somaj , neavand contract de munca.
multumesc......astept raspuns
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 15:53, 3 Februarie 2013
Legea 571/2003- Cod fiscal:
"Art 296.21: (1) Următoarele persoane au calitatea de contribuabil la sistemul public de pensii şi la cel de asigurări sociale de sănătate, cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internaţionale la care România este parte, după caz:

a) întreprinzătorii titulari ai unei întreprinderi individuale;

b) membrii întreprinderii familiale;

c) persoanele cu statut de persoană fizică autorizată să desfăşoare activităţi economice;

d) persoanele care realizează venituri din profesii libere;

e) persoanele care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, la care impozitul pe venit se determină pe baza datelor din evidenţa contabilă în partidă simplă;

f) persoanele care realizează venituri, în regim de reţinere la sursă a impozitului pe venit, din activităţi de natura celor prevăzute la art. 52 alin. (1) şi din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e);"

Provident respecta legea, iar atat timp cat contribuiti la cele doua fonduri, inseamna ca sunteti asigurat, chiar daca nu sunteti salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar gr.3 cu pfa plata cass jonastibi jonastibi Buna! Stiu ca a mai fost discutata tema dar............... Sunt pensionar de invaliditate gr. 3 din 2013 si am PFA.(apicultura ) din 2011 Intrebarea ar fi: ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din vanzare actiuni mostenite sc4cont sc4cont Buna ziua, Am mostenit de la sotul meu care a decedat,contravaloarea unor actiuni pe care le detinea la SIF.Am decis sa le vand,urmeaza sa-mi intre in cont ... (vezi toată discuția)
Declarație - cesiune drepturi autor ancadragan ancadragan Bună ziua! Ce declarații ar trebui să depună o asociație care a încheiat un contract de cesiune drepturi autor cu o persoană fizică? De la Finanțe, ... (vezi toată discuția)