avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta in localitate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta in localitate

Buna ziua,
Am nevoie de niste informatii referitoare la o amenda pe care am luat-o in urma cu 2 saptamani. Ca sa descriu "incidentul", intr-o zi frumoasa de sambata ies sa merg pana la benzinarie, pe drum era politia, am trecut de ei n-au facut nimic, am ajuns la benzinarie unde am constatat ca mi-am uitat portofelul in alti pantaloni, dau sa ma intorc frumos acasa si pe drum domnul politist ma trage pe dreapta si-mi cere actele. Am incercat sa-i explic, ca am uitat portofelul acasa, ca stau la 2 strazi distanta, las masina aici si in 3 minute revin cu portofelul .... degeaba, sta el mai bine sa se gandeasca si ma intreaba de rovinieta, i-am spus ca nu am (precizez ca eram pe DN1A in localitatea Valenii de Munte, unde locuiesc) si mi-a dat amenda si pentru asta. Acum ce ma intereseaza pe mine, daca contest amenda pentru rovinieta, am sanse sa castig? Din cate stiu nu e necesara rovinieta ca sa circul in localitate? Alta problema e ca in buletin adresa mea este diferita, dar am un contract cu primaria din valeni pentru un loc de parcare in preajma blocului unde locuiesc cu chirie. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: EduardNec , utilizator 11:08, 4 Februarie 2013
Unde este inmatriculat autoturismul ?
Care este adresa din buletin?
Unde a fost constatata si aplicata contraventia ?
autoturismul este inmatriculat in prahova, in ploiesti
adresa din buletin este de ploiesti (dar nu locuiesc acolo, locuiesc in valeni cu chirie)
Contraventia s-a constatat si aplicat in valeni
Adaug ca in procesul verbal domnul politist a scris ca nu i-am aratat nici actele de la masina, asigurare etc, lucru neadevarat. Actele de la masina (talon, asigurare) i le-am aratat pentru ca astea le tin in masina, doar permisul si buletinul nu am putut sa i le arat. Va rog sa-mi dati un sfat daca as avea o sansa la contestatie, sa stiu daca merita sa pierd timpul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie EduardNec EduardNec Buna ziua, am mai scris si acum cateva zile si nu am primit nici un raspuns. Acum am primit si procesul verbal si pot sa spun mai exact ce si cum. Acum 2 ... (vezi toată discuția)
Rovinieta cumparata,dupa ce ai fost fotografiat... HUBARDONI HUBARDONI Am urmarit cu mare atentie postariile celor care au fost \\\\\\"fotografiati\\\\\\" circuland fara rovinieta si care au cumparat dupa aceasta,in aceasi ... (vezi toată discuția)
Prins de camera rovinieta CountPorcula1987 CountPorcula1987 Am uitat astazi ca mi-a expirat rovignieta. Am plecat e la Cluj, am trecut prin Valcele (acolo e camera rovignieta), din Turda am intrat pe autostrada, la ... (vezi toată discuția)