avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral, reclamant - mama
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral, reclamant - mama

1.Daca tatal meu a decedat in 31.05.2011 si mama a introdus actiunea in data de 11.11.2011 procesul se judeca dupa legea noua sau cea veche? Cum e corect?
2. Daca mama a dobandit un imobil in anul 2007, acelasi an in care parintii mei au vandut impreuna un altul, dar banii au intrat toti in contul mamei, se considera bun comun? Mama sustine ca era despartita in fapt de tata, am demonstrat ca nu este asa,. dar judecatoarea a dat dreptate mamei.Ce pot face in cazul acesta?
Multumesc pentru raspunsuri!
1. Procesul se judeca dupa legea in vigoare la data introducerii actiunii.

2. Daca atunci cand a fost dobandit imobilul parintii dvs. erau casatoriti legal, se considera bun comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare iuly69 iuly69 Daca mama s-a despartit de tata si au impartit bunurile conform sentntei de partaj inclusiv terenul care era atribuit tatalui meu[1950]conform unei decizii din ... (vezi toată discuția)
Acceptarea mostenirii tacit bach antonia bach antonia buna ,ma numesc antonia si am si eu o nelamurire . bunicul meu care a decedat in anul 1949 a avut o casa , in aceasta casa au locuit dupa decesul acestuia ... (vezi toată discuția)
Mama dorește să divorteze DanCristian199 DanCristian199 Părinții mei sunt despărțiți în fapt. Mama a fost înșelată în relatie si părăsită. Ei sunt căsătoriți legal. Mama dorește să se despartă de ... (vezi toată discuția)