Daca mama s-a despartit de tata si au impartit bunurile conform sentntei de partaj inclusiv terenul care era atribuit tatalui meu[1950]conform unei decizii din acel an .Tata a decedat ,eu devenind singurul mostenitor dupa el [ceilalti au renuntat].In timpul vietii mama a facut act de V-C unuia dintre frati pe imobilul primit de la tata ,la care NU detinea nici un act sau autorizatie de constructie invocand doar sentinta de partaj .MAI POT EU deschide actiunea de mostenire dupa mama in care sa invoc; -CA mama nu avea un titlu de proprietate pe imobil iar V-C este o donatie ,incalcandu-mi dreptul la mostenire.? - MENTIONEZ CA TATA I-A PLATIT MAMEI mele suma de 20.000 lei contravaloarea imobilului , care in realitate ESTE al tatalui meu ?
nu am prea inteles..
au facut partaj imobile teren plus casa
mama dvs a instrainat ceea ce a dobandit in urma partajului?
sugerati ca mama dvs nu avea acte pe constructia atribuita in urma partajului ..si vanduta ulterior catre frate?decesele parintilor sunt anterior sau ulterior intrarii in vigoare a NCC
O succesiune
Caz: Suntem doi frati, majori. Tatal decedat (2004), singur la parinti, divortat in 1992. Bunicii nostri (parintii tatalui) sunt decedati. Tatal nu a deschis ... (vezi toată discuția)