avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare

Daca mama s-a despartit de tata si au impartit bunurile conform sentntei de partaj inclusiv terenul care era atribuit tatalui meu[1950]conform unei decizii din acel an .Tata a decedat ,eu devenind singurul mostenitor dupa el [ceilalti au renuntat].In timpul vietii mama a facut act de V-C unuia dintre frati pe imobilul primit de la tata ,la care NU detinea nici un act sau autorizatie de constructie invocand doar sentinta de partaj .MAI POT EU deschide actiunea de mostenire dupa mama in care sa invoc; -CA mama nu avea un titlu de proprietate pe imobil iar V-C este o donatie ,incalcandu-mi dreptul la mostenire.? - MENTIONEZ CA TATA I-A PLATIT MAMEI mele suma de 20.000 lei contravaloarea imobilului , care in realitate ESTE al tatalui meu ?
Cel mai recent răspuns: iuly69 , utilizator 07:14, 22 Decembrie 2015
nu am prea inteles..
au facut partaj imobile teren plus casa

mama dvs a instrainat ceea ce a dobandit in urma partajului?
sugerati ca mama dvs nu avea acte pe constructia atribuita in urma partajului ..si vanduta ulterior catre frate?decesele parintilor sunt anterior sau ulterior intrarii in vigoare a NCC
Da ,pai tata a decedat in 1989 iar mama in 2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O succesiune Caz: Suntem doi frati, majori. Tatal decedat (2004), singur la parinti, divortat in 1992. Bunicii nostri (parintii tatalui) sunt decedati. Tatal nu a deschis ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa va cer parerea in urmatoarea situatie: ... TreesCoding TreesCoding Buna ziua, As vrea sa va cer parerea in urmatoarea situatie: Acum 2 ani a decedat mama. Tatal si cei doi copii mostenitori au facut succesiunea dupa mama, ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare cu partaj si contract de intretinere alexa35ro alexa35ro In urma decesului mamei, tatal si fratele meu doreau ca eu sa nu am parte la succesiune. Intr-un final sotia fratelui angajata la un notariat a ticluit un ... (vezi toată discuția)