avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o succesiune

Caz: Suntem doi frati, majori. Tatal decedat (2004), singur la parinti, divortat in 1992. Bunicii nostri (parintii tatalui) sunt decedati. Tatal nu a deschis succesiunea de la parintii sai, astfel ca proprietarii imobilelor au ramas bunicii. Imobilele constau in doua case construite in 1950 si respectiv in 1989, ambele fara autorizatie de constructie, insa ambele figurand in registrele primariei.

Succesiunea se va face de la bunici la nepoti?

Fosta sotie are drept de mostenire?

Va multumesc.
1. Succesiunea se va face la notariat.
2. Fosta sotie nu are nici un drept.

Av. Dinu

Ar fi o mica problema cu casa din 1989. Cum am spus, nu are autorizatie de constructie, deoarece in timpul constructiei acesteia, terenul a fost declarat extravilan. In urma cu cativa ani, a redevenit intravilan. Tot ce am ca act este o cerere de autorizare, nestampilata, neparafata, pe care s-a scris "anulat" in baza legii date atunci, si o chitanta de amenda pentru construire in extravilan. Cererea anulata si chitanta sunt pe numele tatalui nostru. Specific ca tatal nu a deschis succesiunea de la parintii sai, iar casa se afla pe terenul parintilor sai, adica bunicii nostrii.

A cui este casa in acest caz, a tatalui sau a bunicilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni, mostenirii..... constantin0mihai constantin0mihai Buna ziua, e prima oara care scriu pe acest forum.....daca poate cineva sa ma lamureasca: bunica mea are un contract de cumparare vanzare din 1973 ... (vezi toată discuția)
dezlipire teren, uzucapiune LucaMarcela LucaMarcela Buna ziua! Problema pe care doresc sa o dezbat aici si la care sper sa primesc un raspuns, este urmatoarea: In anul 1950 bunicii mei paterni au ... (vezi toată discuția)
Mostenitori lulus lulus bunica mea a decedat in 1992, iar dupa decesul ei nu s-a facut succesiunea, mostenitorii fiind cei 7 copii. In 2000 mama mea a demarat renovarea unei magazii ... (vezi toată discuția)