avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inelul pierdut si dosarul meu penal...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inelul pierdut si dosarul meu penal...

Totul a inceut de la presupun furt marunt...

Unui dobitoc (dar de bani gata) i s-a furat un INEL (sau si l-a pierdut [editat]`), pe care il avea pt. gagicasa, la wc la facultate. Ma india pe mine ca si faptasa,folosindu-se de un vai si amar de om pe post de martor. La politia s-a dat NUP, fapta nu a fost savarsita de catre mine sau chiar e posibil sa nu fi existat. Insa, procurorul, a schimbat propunerea ofiterului de la politie in \"fapta nu prezinta pericol social\" ,adica m-a facut hoata pe fata.
Culmea, e, ca in ordonanta aia intocmita prost si pe fuga, nu se induca cum anume as fi furat acel inel, doar ca in data de XX.X.2011 l-as fi sustras. Nu imi spune nici probele concrete pt. care procurul crede ca am furat acel inel.

Am crezut ca s-a luat prea mult in considerare declaratia [editat]aluia...

Mai departe se intampla asa:
-Am considerat ca e devina martorul acela...
-Am constestat la prim-procuror
-Am contestat la judecator
-La prim procuror am cerut sa fie audiati 2 martori, cum ca idiotul ala de martor, e vai si amar de capul lui.
-La judecator am depus poze foto cu el din fata de la etnobotanice,etc.

Dupa plangerea mea in fata judecatorului mi se zice ca \"proba\" de care s-a tinut cont e ca am pe mana un inel care este \"identic\" cu cel al 'partii vatamate' (ala care se lauda in wc-ul fetelor cu inelul cumparat pt. prietenasa).

Nu vreau sa donez 1400 lei de pomana, (1000 amenda, 200 lei cheltuieli la parchet, 200 la judecatorie) si nici sa fiu facut hoata de catre respectivii.

Mai pot face acuma ceva? Revizuire? Redeschiderea U.P. ? Macar daca mi se zicea ca e de vina inelul asemanator, si nu martorul ala (kit ca nu apare in ordonanta in mod expres referiri la asemanarea, doar in declaratii, poza judiciara de la politie).

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca vi s-a respins plangerea conf.278^1alin.(8)lit.a ,nu mai aveti ce face,o eventuala cerere de revizuire este inadmisibila.
De ce ar fi inadmisibila cererea de revizuire?
Exista un RIL in acest sens,cititi Decizia nr.17/2007 ICCJ.
Se poate doar redeschiderea U.P. atunci ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmatoarea constituie proba in vederea redeschiderii u.p. ? satir satir Am obs. ca unele instante de judecata refuza cereri de revizuire in cazul in care considera ca petentul pe timpul U.P. putea cere administrarea respectivelor ... (vezi toată discuția)
Amenintare parchet prin email - consecinte zapacit zapacit am trimis un e-mail la parchetul local zicandu-le ca daca nu imi rezolva problema ajung cu ei in presa. e posibil sa mi se intample ceva?! (vezi toată discuția)
Mai am sperante la daune morale/materiale? sarpele sarpele In urma cu 4 ani am fost agresat de mai multi indivizi. In urma cu un doi ani s-a dispus SUP pe motivul ca l-as fi provocat si ca as fi sarit la bataie ... (vezi toată discuția)