avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Suspendare firma cu datori
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Suspendare firma cu datori

Buna ziua. O firma (SRL) cu administrator unic si asociat unic englez cu productia de mobila in Romania are datori catre Finante, furnizori si salariati (aprox.30). Considerand ca in acest moment nu mai are comenzi pentru produsele sale poate suspenda activitate pe macar 6 luni pana cand nu se revine cu activitate si apoi s-o reactiveze?
Daca fiscul este de acord de acest lucru se poate?
Cum se procedeaza?
Va multumim!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:18, 3 Februarie 2013
Suspendarea activitatii se face la Registrul Comertului prin decizia asociatului unic, indicandu-se si perioada in acest sens. Organul fiscal nu se poate opune impotriva suspendarii activitatii. Luati in considerare ca pe perioada suspendarii trebuie indeplinita obligatia depunerii declaratiilor fiscale, daca nu se obtine regim derogatoriu de la organul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma cu datorii vreau s-o inchid. pot? cristinabucuresti cristinabucuresti Buna ziua. Am o firma care are 6000 ron datorie la stat. Impozite samd... As dori s-o pun pe zero cateva luni ca sa-mi pot plati datoria ( si sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Firma cu activitate suspendata mihaialinstanciu mihaialinstanciu va rog sa imi spuneti daca o firma cu activitatea suspendata o perioada de 3 ani nu depune in acest termen cerere la registrul comertului de prelungire a ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu plata tva-ului in cazul in care o firma este suspendata? Anca Florea Podaru Anca Florea Podaru Ma confrunt cu urmatoarea situatie: avem o firma (SRL) a carei activitate, din lipsa de comenzi, a trebuit s-o suspendam, in luna aprilie 2009. Data fiind ... (vezi toată discuția)