avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... in cat timp se poate face recurs?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

in cat timp se poate face recurs?

In cat timp de la obtinerea unei hotarari judecatoresti care nu este definitiva si irevocabila se poate face recurs?Ce lege spune in cat timp se poate face recurs?
Cel mai recent răspuns: 29f , utilizator 20:47, 6 Februarie 2013
29f a scris:

In cat timp de la obtinerea unei hotarari judecatoresti care nu este definitiva si irevocabila se poate face recurs?Ce lege spune in cat timp se poate face recurs?

recursul se poate face in 10 zile de la pronuntare sau de la comunicare
ce lege spune asta? ca asa un raspuns poate da oricine, eu trebuie sa stiu exact ce lege precizeaza asta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2013
29f, utilizator
Aici sunt discutii intre profesionisti despre recurs
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2013
Adolfina Pop, Consultant fiscal
Despre ce litiigiu este vorba? ..
Potrivit art.301 C.proc.civ., „Termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune altfel.
Sintagma „dacă legea nu dispune altfel”, folosită în partea finală a tezei I a art.301 C.proc.civ., admite existenţa excepţiilor de la regula stabilită prin acest test şi impune condiţia ca aceste excepţii să fie expres prevăzute de lege. Astfel că, prin Codul de procedură civilă sau prin legi speciale, legiuitorul poate să dispună altfel, fie în ceea ce priveşte durata termenului de recurs, fie în ceea ce priveşte punctul de plecare al acestui termen, după cum derogările pot să privească în acelaşi timp atât durata cât şi punctul de plecare ale termenului de recurs.
Deci 10 zile. Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Durata recurs dan944 dan944 Care este perioada in care se poate face recurs dupa pronuntarea unui proces civil? (vezi toată discuția)
Termen de recurs goldfish goldfish am de promovat un recurs la Curtea Suprema si la instanta de apel, la condica nu am vazut decat atata: se respinge apelul...cu recurs. dar nu zice, daca cu ... (vezi toată discuția)
Recurs margaritm margaritm salutare, am o intrebare legata de recurs intr-un proces de litigii de munca.intrebarea este:POT DECLANSA RECURSUL INAINTE DE A PRIMI DECIZIA,ACASA?DECIZIA ... (vezi toată discuția)