avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este obligatoriu sa fac executarea silita?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este obligatoriu sa fac executarea silita?

Am o hotarare definitiva data de tribunal....sa ma prezint la fosta patroana sa-mi ridic drepturile banesti....este necesar sa merg la un executor judecatoresc?...fara nu se poate?
Cel mai recent răspuns: mamalui matei , utilizator 21:17, 19 August 2013
Buna ziua,

nu este obligatoriu sa faceti executarea silita. In masura in care fostul angajator va face plata, nici nu trebuie sa va intalniti - ii indicati contul iar angajatorul face plata. O idee buna ar fi sa luati legatura cu un contabil care sa va calculeze salariul si sa il actualizeze, astfel incat sa aveti siguranta ca va veti primi integral drepturile. Numai in cazul in care fostul angajator nu va achita suma intr-un termen rezonabil (cateva zile) atunci mergeti la un executor judecatoresc.

Avocat Costi Boncu
@ larafabian

Executarea silita a unei hoatarai judecatoresti se poate pune in executare si de bunavoie de catre debitor .. numai in cazul in care se refuza punerea acesteia in executare , atunci se apeleaza la un executor judecatoresc.
Patroana face abuz de functie si isi bate joc de mine purtandu-ma pe drumuri pentru recuperarea unei sume de bani...am fost la ea, la sediul firmei si refuza conform unei hotarari judecatoresti ramase definitive sa-mi achite acea suma de bani...mai mult, doreste cu executor judecatoresc ! sa faca acea plata!....eu ma pot adresa unui avocat sa-i pot cere de la patroana dobanda la bani?....asa pentru bataia de joc de care dispun unii patroni din asta tara! de cand dosarul s-a inchis si instanta mi-a dat castig de cauza , acum o face pe legista cu mine! si ridica pretentii de o doamna razbunatoare ce este!...poate merg sa consult si un executor, referitor la cele scrise de mine, inclusiv dobanda banilor, ce puteti sa-mi spuneti?mentionez ca suma de bani e mica!...insa omenia la asa patroana e tot mica!
Adresati-va uni executor judecatoresc .. si in acelasi timp depuneti si o cerere in scris la angajator sa va plateasca sumele de bani stabilite in hotararea judecatoreasca .. daca in termen de 15 zile nu vi le plateste, atunci depuneti o plangere penala impotriva angajatorului.
Nu inteleg de ce mai e necesar sa fac cerere, daca i-am trimis o copie dupa hotararea jud.cu confirmare de primire? acolo scrie negru pe alb ce va avea de facut. Odata ce a semnat inseamna ca a luat la cunostinta....sincer am fost la ea si putea tot atat de sincer sa-mi spuna exact cand pot veni dupa bani insa mi-a facut o recomandare convenabila doar ei.....sunt purtata pe drumuri datorita unei judecatoare de la tribunalul Focsani, stau oare si ma intreb daca imi pot face dreptate cu inteligenta mea adica mergand la judec.Tribunalului Focsani si intrebandul daca camerele de supravegheat audio-video au functionat pe parcursul procesului de la Focsani. Judecatoarea care a instrumentat cazul a afirmat sa se consemneze in proces ceea ce eu am declarat...daca e nevoie si exista transparenta se pot face verificari....as incerca, insa necesita timp si momentan nu stiu de ce sa ma ocup mai intai...de familie, fiind mama a 2 copiii sau de problema aceasta care la prima vedere pare simpla insa catalogati-o voi, ....ce viitor pot asigura eu copiilor mei cand unii patroni te fura pe fata si chiar si o judecatoare sau si o grefiera, mana in mana....redacteaza in mod eronat afirmatiile mele din sala de judecata?....,mentionez, ca am ramas dupa ultima infatisare la proces sa cer sa iau la cunostinta de ceea ce a hotarat si declarat judecatoarea in dosar, si mi-a recomandat sa vin dupa ora12 sau a doua zi....nu cunosc mai multe proceduri legale dar dupa terminarea sedintei de judecata,...am inghitit pilula, in sensul ca am primit prin posta o redactare neconforma cu cele declarate de mine....de aceea voi merge probabil cat pot de sus, cat mai sus posibil pentru a se cunoaste situatia mea si situatia dintr-o sala moderna de tribunal, tribunalul din Focsani......va multumesc! pentru cei ce mi-ati raspuns.

Alte discuții în legătură

Angajare inaintea recursului razvantoader92 razvantoader92 Buna ziua! In cadrul unui proces de litigiu de munca (anularea concedierii), sentinta a fost data in favoarea mea, a reclamantului, iar angajatorul a facut ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut pentru punerea in executare a sentintei? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, am intrat pe forumul de Dreptul Muncii, deoarece pe cel de executare nu mi s-a dat un raspuns pana acum. Va rog ajutati-ma cu un raspuns ... (vezi toată discuția)
Solutionare conflict de munca carmenba carmenba Am primit solutionarea la procesul intentant angajatorului, in care am cistigat salariile de la data concedierii pina la data hot.judecatoresti si anularea ... (vezi toată discuția)