Am o hotarare definitiva data de tribunal....sa ma prezint la fosta patroana sa-mi ridic drepturile banesti....este necesar sa merg la un executor judecatoresc?...fara nu se poate?
Este vorba despre o cerere de suspendare a executarii ca urmare a formularii recursului.
Prin urmare, exista aceasta posibilitate. Instanta poate decide suspendarea executarii pana la solutionarea recursului.
in recurs au cerut:
"in principal casarea hotararii potrivit disp.art.304 pct5 cod procedura civila si in subsideral sa dispuneti modificarea in parte a hot. atacate privind ... "reintegrarea si drepturile banesti .
Sunt din ce in ce mai uluita de atitudinea haotica de care da dovada angajatorul!
La termenul stabilit de ei si comunicat prin notificare am mers la sediu unde am depus un PV prin care am specificat ca m-am prezentat dar ca nu pot accepta reintegrarea in conditiile impuse de angajator pentru ca aceasta ar insemna nerespectarea Hotararii Judecatoresti. Reintegrarea se facea pe aceeasi functie dar pe un post in celalalt colt de tara nicidecum pe postul (locatia) din care am fost restructurata. La acest PV am primit nr. de inregistrare dar , HR-ul nu a dorit sa-si treaca datele ci doar a specificat pe ultima pagina ca a luat ;la cunostinta.
M-am intors acasa si am tot asteptat noi informatii ... nimic. Dupa 2 sapt. primesc un bon de masa iar la cateva zile o convocare care\" are ca obiect efectuarea cercetarii disciplinare ... privind fapta dvs., respectiv absentarea nemotivatade la serviciu incepand cu data ... \" :-/
Nu stiu cum sa procedez tinand cont de faptul ca :
1. reintegrarea nu a avut loc,
2. anjatorul deschisese oricum un dosar nou pentru impiedicarea punerii in executare a sentintei pe punctele de reintegrare si plata drepturilor
3. eu oricum am instiintat in mod oficial ca refuz intentia lor de \"reintegrare\" deoarece nu respecta Hot.Jud.deci chiar si asa \"neprezentarea mea la munca\" in urmatoarele zile de la data intalnirii la sediu angajatorului nu poate fi numita nemotivata deoarece eu le-am motivat intentia mea prin PVintocmit in urma convocarii dar si printr-un mail din aceeasi zi trimis catre HR .
Daca isi schimbau punctul de vedere si intentionau sa respecte hotararea jud. putea sa-mi comunice acest lucru asa cum mi-au trimis toate acetele pe care ei intentionau sa ma forteze sa le semnez ( CIM modificat in totalitate, fisa postului etc.)
4. in acest moment eu nu pot spune ca am statut de angajat astfel incat nu pot fi cercetat disciplinar.
In cateva zile ar trebui sa ma prezint pentru cercetarea disciplinara dar nu as vrea sa merg deoarece consider ca e un abuz si nu fac altceva decat sa pierd iar o zi si poate o noapte ( drum plus discutiile de la sediu) in zadar .
Cum sa procedez?
A. Sa le comunic in scris ca nu ma voi prezenta avand in vedere refuzul lor de a pune in aplicare corect HJ justificata atat in corespondenta purtata de la comunicarea ei pana in prezent corelata cu mentinerea punctului de vedere in cadrul intalnirii ce a avut loc in urma convocarii dar si cu Cerere de suspendare a executarii hotararii civile din dosarul nr.. ?
B. sa ignor invitatia si sa nu le raspund dar nici sa nu ma duc ?
C. Sa merg si sa \"le fac jocul\" , inteligent pentru a avea si alte probe la dosarul de recurs cu privire la reaua credinta a angajatorului si la faptul ca , concedierea numai din motive ce nu tin de angajat nu a fost facut?
iar la toate acestea sa fac si o sesizare catre ITM la care sa atasez in copie sentinta si la toata corespondenta de dupa purtata cu angajatorul ?
va multumesc anticipat pentru saturile avizate ce mi le veti da.