avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pret de evaluare imobil diminuat la licitatii ...
Discuție deschisă în Executare silită

Pret de evaluare imobil diminuat la licitatii executare silita

Buna ziua,
Pana la cat la % se poate ajunge cu diminuarea pretului unui imobil supus procedurii de executare silita?

Stiu ca la executarile silita facute de fisc in baza OG 92/2003 se poate diminua pana la cel mult 50% din pretul de evaluare.
Dar care este situatia la imobile?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:44, 3 Februarie 2013
Codul de procedura nu prevede o limita minima a pretului, din pacate...as adauga. Pe scurt, la a doua licitatie se scade 25% din pretul initial, iar daca nici asa nu se vinde, se vinde la cel mai mare pret oferit. Nu se poate vinde la un pret derizoriu, dar ce inseamna pret derizoriu nu este prevazut nicaieri, ramane la aprecierea executorului.
Multumesc.
Dar baza legala care este? Nu se aplica OG92/2003?
Executarilor silite realizate de executorul judecatoresc le sunt aplicabile Codul de procedura civila, care nu prevede niciun minim. Eu personal, apreciez a fi pret derizoriu sub 50% din valoarea bunului, in unele cazuri poate si peste 50%.
Multumesc
Legal nu este prevazut un coeficient fix
Valoarea de achizitie este conditionata de fiecare bun dedus executari,starea acestuia,
piata,interesul tertilor,etc
In conditiile in care un imobil dedus executarii,nu poate fi vandut ca urmare a inexistentei potentialilor terti interesati,la a "n" licitatie,poate avea loc adjudecarea acestuia la o valoare apreciabil mai mica fata de evaluarea initiala,daca suma a fost sustinuta si la a treia strigare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie cumparare apartament de catre cumnat. yamada yamada Fratele sotiei mele poate participa la o licitatie de cumparare a unui apartament ce imi apartine, scos la licitatie in urma cererii de executare silita din ... (vezi toată discuția)
Cumparand un imobil de la un executor judecatoresc care este procedura de achizitie???si in cat timp se finalizeaza contractul de vanzare comparare??ce suma se plateste la executor ca onorariu?? Nicola2008 Nicola2008 Buna seara Ad dori sa achizitionez un imobil prin licitatie judiciara sau direct de la un executor. Care este procedura si cat timp dureaza actele de ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil pentru suma ramasa de 3000 euro este posibila? ellamiki ellamiki As dori sa va pun o intrebare referitoare la una din situatiile in care sunt implicata si anume aceea de a renunta la casa ptr ca banca nu imi prelungeste ... (vezi toată discuția)