avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Cumparand un imobil de la un executor judecatoresc ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Cumparand un imobil de la un executor judecatoresc care Este procedura de achizitie???Si in cat timp se finalizeaza contractul de vanzare comparare??ce suma se plateste la executor ca onorariu??

Buna seara
Ad dori sa achizitionez un imobil prin licitatie judiciara sau direct de la un executor. Care este procedura si cat timp dureaza actele de finalizare? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:33, 10 Februarie 2018
In cazul in care intentionati sa preluati bun imobil prin procedura de executare silita,este necesar sa contactati birou de executor judecatoresc sa analizati caietul de sarcini
Exexutorul judecatoresc va dispune expertiza pentru evaluarea bunului dedus executarii silite
In urma intocmirii raportului, executorul, intr-un termen de maximum 30 de zile, scoate la vanzare publica, prin emiterea unei publicatii de vanzare, bunul urmarit.
Daca la primul termen de licitatie se depune o oferta urmata de consemnarea unei cautiuni, atunci bunul dedus executarii silite este adjudecat de catre ofertantul cu cel mai bun pret, intocmindu-se astfel procesul verbal de licitatie, iar dupa consemnarea diferentei de pret de catre licitator, actul de adjudecare, ce constituie titlul de proprietate si poate fi inscris in cartea funciara.
In cazul in care nici la a doua licitatie nu se inscriu participanti, Codul de procedura civila prevede ca pentru organizarea termenului 3 de licitatie creditorul trebuie sa ceara acest lucru in mod expres executorului, iar la acest termen imobilul se poate adjudeca cu pana la 50% din valoarea lui, ceea ce inseamna o mare pierdere pentru debitor.
La a treia licitatie, pretul casei scade cu pana la 50% din valoare sa
Nu se poate preciza dinainte termenul de adjudecare deoarece bunul dedus executarii poate fi adjudecat la primul termen daca sunt intrunite conditiile legale si se prezinta potentiali interesati,sau procedura licitatiei poate dura mai mult pana apar potentiali interesati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie imobil in calitate de unic ofertant analysa analysa Buna ziua. As dori sa particip la o licitatie publica pentru o casa. Este a treia licitatie, dar nu sunt sigura de un lucru: pretul de pornire este de 396.000 ... (vezi toată discuția)
Executare imobiliara elenadanielagri elenadanielagri Am o casa care a fost evaluata la suma de 150000 eur,.sunr datoare cu suma de 11500 eur la o persoana fixica,am o ipoteca pusa pe casa in suma de 43000 eur.Am ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? urgent Ofof Ofof Buna seara Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)