Buna ziua,
Am urmatoarea problema ,si anume:am ramas insarcinata iar intr-o discutie cu cineva,venind vorba despre alocatie si indemnizatie pentru copil,eu neavand la momentul respectiv un job,mi-a propus sa imi faca el carte de munca ,iar eu sa ii platesc contributiile la stat aferente pe care le va plati el,fara ca eu sa ma duc efectiv la munca.Dupa ce am nascut,am depus actele pentru indemnizatie si am ridicat banii pe 3 luni,am aflat ca persoana respectiva lucreaza cu o firma ”fantoma” sa zic asa,ca nu a platit nici un ban la stat din banii pe care eu i-am dat pentru plata contributiilor,eu dandu-i banii pentru ultimele 6 luni,ca mi-a bagat cartea de munca din 2010,habar nu am prin ce procedura.Intrebarea mea este ce patesc eu in acest caz,trebuie sa returnez banii inapoi ,avand copii dupa actele mele puteau sa faca cine stie ce alte tampenii cu ele?Nici nu stiu cum sa procedez.
modul in care ati procedat este evident nelegal dvs fiind complice la savarsirea mai multor infractiuni. Este foarte greu de spus ce ar trebui sa faceti. Poate ca cel mai bine ar fi sa nu faceti nimic si sa sperati ca nimeni nu va descoperi acest lucru.
Posibil sa fiti acuzata si dvs de complicitate la savarsirea unor infrcatiuni, in cazul in care se va constata acest lucru ... Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Eu sunt complice ,doar pentru ca i-am dat sa plateasca contributiile la stat ,pentru ca sa imi mearga cartea de munca si in fapt eu nu am muncit,eu nestiind ca el nu plateste,ca ma baga din urma?
Pana la urma eu plateam niste taxe la stat aferente salariului,iar faptul ca nu ma si duceam la munca efectiv era problema firmei.