avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma ”fantoma”
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma ”fantoma”

Buna ziua,
Am urmatoarea problema ,si anume:am ramas insarcinata iar intr-o discutie cu cineva,venind vorba despre alocatie si indemnizatie pentru copil,eu neavand la momentul respectiv un job,mi-a propus sa imi faca el carte de munca ,iar eu sa ii platesc contributiile la stat aferente pe care le va plati el,fara ca eu sa ma duc efectiv la munca.Dupa ce am nascut,am depus actele pentru indemnizatie si am ridicat banii pe 3 luni,am aflat ca persoana respectiva lucreaza cu o firma ”fantoma” sa zic asa,ca nu a platit nici un ban la stat din banii pe care eu i-am dat pentru plata contributiilor,eu dandu-i banii pentru ultimele 6 luni,ca mi-a bagat cartea de munca din 2010,habar nu am prin ce procedura.Intrebarea mea este ce patesc eu in acest caz,trebuie sa returnez banii inapoi ,avand copii dupa actele mele puteau sa faca cine stie ce alte tampenii cu ele?Nici nu stiu cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:54, 5 Februarie 2013
Pana la anularea acestuia, consider ca este inca valabil chiar daca a fost incheiat pentru eludarea legii ...
Cu toate astea nu as dicuta cu foarte multa lume despre existenta acestui contract valabil...
Asa este ... daca se va afla , vor urma si consecintele ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil calindenisa99 calindenisa99 Buna ziua. Am si eu o situatie: am fost angajata cu contract de munca la 2 societati inainte de a intra in concediu crestere copil. Dupa 2 ani mi s-a solicitat ... (vezi toată discuția)
Contributii fiscale pt pfa pt a beneficia de indemnizatie crestere copil adn11 adn11 Am infiintat o pfa in aprilie 2011.De atunci am si contract cu casa de sanatate pt care platesc contributia trimestrial si contract individual cu casa de ... (vezi toată discuția)
Achitare contributii din urma looly looly Buna seara. As dori sa stiu daca imi pot plati din urma contributiile necesare si sa nu lucrez in fapt.Se poate doar sa merg eu sa le platesc de exemplu , ... (vezi toată discuția)