avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dosar indemnizatie mame
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dosar indemnizatie mame

buna ziua,ajutati-ma si pe mine va rog in legatura cu dosarul pe care trebuie sa il depun pentru indemnizatia de crestere copil.Eu pe data de 10 oct 2012 am intrat in concediu prenatal,am nascut pe 29.nov.2012 iar cele 126 de zile de concediu pre si post natal mi se termina pe 13 februarie.Eu cand trebuie sa imi depun dosarul de indemnizatie,imediat pe 14 februarie?va intreb asta deoarcece angajatorl meu imi spune ca decizia de suspendare a contractului de munca care imi trebuie la dosar nu mi-o poate trimite decat dupa ce termin cele 126 de zile,adica pe 13 februarie.In asteptarea unui raspuns,va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cristina bulat , utilizator 10:36, 3 Februarie 2013
1. Dosarul va trebui depus în termen de 60 de zile lucrătoare de la data incetarii concediului de maternitate astfel incat plata indemnizatiei sa se faca începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate.

Art. 15 din OUG nr.111/2010:
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă reprezentând indemnizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
....

Normele de aplicare a OUG 111/2010:
Art. 23.
(1) Dreptul reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului se cuvine dupã cum urmeazã:
a) începând cu ziua urmãtoare celei în care înceteazã, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, indiferent de persoana îndreptãţitã care solicitã dreptul, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
...

2. Actele necesare pentru indemnizatia pentru CCC sunt:
• actul de identitate al solicitantului;
• certificatul de nastere al copilului si, dupa caz, livretul de familie;
• certificatul de persoana cu handicap al copilului, dupa caz;
• adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte indeplinirea conditiilor;
• adeverinta eliberata de platitorul indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, alte dovezi, din care sa reiasa ultima zi de concediu de maternitate;
• declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca solicitantul nu beneficiaza in acelasi timp de indemnizatie de maternitate
• declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca celalalt parinte natural sau, dupa caz, o alta persoana (parinte adoptiv, tutore) nu beneficiaza de aceleasi drepturi;
• declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca solicitantul se ocupa de cresterea si ingrijirea copilului si ca acesta nu este incredintat sau dat in plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat ori unei persoane fizice;
• dovada eliberata de autoritatile competente, de angajatori sau, dupa caz, declaratie pe
propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul se afla in concediu pentru cresterea copilului;
• dovada eliberata de autoritatile competente sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare;
• dovada eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte incadrarea solicitantului intr-una din situatiile speciale de eligibilitate (au beneficiat in ultimele 12 luni de indemnizatie de somaj, si-au insotit sotul/sotia intr-o misiune permanente in strainatate etc.)
• alte acte necesare, dupa caz, stabilirii dreptului, prevazute in normele metodologice pentru aplicarea prevederilor OUG 111/2010.

Acestea sunt actele cu caracter general, alegeti din ele pe cele care se potrivesc situatiei dvs.

3. Art. 14 din OUG nr.111/2010:
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă,
reprezentând indemnizaţie sau stimulent de inserţie, şi documentele din care rezultă
îndeplinirea condiţiilor legale de acordare a acestora se depun la primăria comunei,
oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti pe raza căreia
solicitantul îşi are domiciliul sau reşedinţa.

.....

multumesc frumos pentru promptitudine.o zi minunata va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie mitrofan emilia mitrofan emilia buna ziua daca mama care este salariata nu poate beneficia de CCC deoarece nu are venituri in ultimile 12 luni, poate tatal sa faca cerere pentru stimulentul ... (vezi toată discuția)
Cic efectuat de tatal salariat elam elam Buna dimineata! Copilul s-a nascut pe 13.08.2014 si tatal salariat vrea sa intre in CCC pana la 2 ani. Mentionez ca mama copilului nu a lucrat niciodata. Va ... (vezi toată discuția)
Acte pentru indemnizatia de crestere a copilului Dana_Saigiu Dana_Saigiu Imi poate spune cineva va rog cu exactitate ce acte imi trebuie pentru intocmirea dosarului de indemnizatie crestere copil?Va multumesc! (vezi toată discuția)