avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte pentru indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte pentru indemnizatia de crestere a copilului

Imi poate spune cineva va rog cu exactitate ce acte imi trebuie pentru intocmirea dosarului de indemnizatie crestere copil?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dana_Saigiu , utilizator 06:57, 18 Iulie 2015
1. Actele necesare care se depun la Primarie pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) sunt:

• actul de identitate al solicitantului;
• certificatul de nastere al copilului si, dupa caz, livretul de familie;
• certificatul de persoana cu handicap al copilului, dupa caz;
• adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte indeplinirea conditiilor;
• adeverinta eliberata de platitorul indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, alte dovezi, din care sa reiasa ultima zi de concediu de maternitate;
• declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca solicitantul nu beneficiaza in acelasi timp de indemnizatie de maternitate
• declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca celalalt parinte natural sau, dupa caz, o alta persoana (parinte adoptiv, tutore) nu beneficiaza de aceleasi drepturi;
• declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca solicitantul se ocupa de cresterea si ingrijirea copilului si ca acesta nu este incredintat sau dat in plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat ori unei persoane fizice;
• dovada eliberata de autoritatile competente, de angajatori sau, dupa caz, declaratie pe
propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul se afla in concediu pentru cresterea copilului;
• dovada eliberata de autoritatile competente sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare;
• dovada eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte incadrarea solicitantului intr-una din situatiile speciale de eligibilitate (au beneficiat in ultimele 12 luni de indemnizatie de somaj, si-au insotit sotul/sotia intr-o misiune permanente in strainatate etc.)
• alte acte necesare, dupa caz, stabilirii dreptului, prevazute in normele metodologice pentru aplicarea prevederilor OUG 111/2010.


2. Actele enumerate mai sus sunt cu caracter general, unele nu se potrivesc situatiei dvs.
adica nu-mi trebuiesc chiar toate actele acestea sa-nteleg! Mai ales ca eu de pe 11 mai sunt in somaj...nu stiu insa pe cine sa intreb ce acte tb in situatia mea...tot unde se depun actele pt indemnizatie? va multumesc pt raspuns!
1. - Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

2. - Din lista de acte trimisa de mine alegeti actele care se potrivesc situatiei dvs.
- La Primarie intrebati amanunte in legatura cu actele.

3. Actele se depun la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare d la data cu care ati solicitat CCC.
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal iuliaiulia01 iuliaiulia01 Ce acte trebuie duse angajatorului pentru intrarea in concediul prenatal? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil? gideacostel gideacostel pentru indemnizatie eu sunt angajat din luna 16-102015 as dori sa stiu daca pot loa indemnizatia pentru copil si ce acte sunt necesara (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului 2 ani vasileionel89 vasileionel89 buna seara am si eu o intrebare sotia mea a semnat contractul de munca pe 1 martie 2015 si a lucrat pana in decembrie inclusiv din decembrie a dus la locul de ... (vezi toată discuția)