avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită intoarcere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

intoarcere executare silita

Am fost executat silit de o firma de leasing - mi s-a ridicat un vehicul autoutilitar. Instanta a anulat executarea prin hotarare definitiva. Un expert numit de instanta a calculat si sumele datorate de fiecare parte. Din raport reiese ca am de primit o suma contravaloare a chiriei unei utilitare inchiriate pentru a putea continua activitatea.
Am facut cerere de intoarcere a executarii in baza hotararii definitive de anulare a executarii, si dupa 1an, a fost respinsa.
Firma de leasing imi pune popriri pe conturi pentru sume pentru care, la judecarea contestatiilor nu pot prezenta documente, iar popririle se anuleaza de catre instanta. De asemenea au comunicat ca autovehiculul pentru care s-a anulat executarea a fost vandut ( dupa hotararea definitiva a instantei de anulare a executarii)
Intrebari :
- daca instanta recunoaste prin hotarare definitiva ca executarea a fost ilegala, nu este normal sa se incuviinteze si intoarcea executarii - restituirea vehiculului sau a contravalorii sau restituirea unui alt autovehicul?
- e normal ca firma de leasing sa vanda un vehicul pe care l-au executat abuziv, vanzarea avand loc dupa hotararea definitiva in acest sens ?
- e normal ca , in conditiile in care expertul numit de instanta stabileste ca eu sunt cel care are de primit sume de bani, sa mi se puna periodic popriri pe conturi de catre firma de leasing (mentionez ca cererile de suspendare provizorie nu mi-au fost acceptate si pana la judecarea fond cand se hotaraste anularea popririle pot fi executate) ?

Concluzia mea este ca desi instanta recunoaste prin hotarare definitiva abuzul asupra mea, nu poate lua nici o masura legala de indreptare, iar aceste abuzuri - in special popririle pe conturi pot continua pana cand cedez si platesc si renunt si la restituire doar ca sa-mi pot continua activitatea.
In principiu doresc un sfat sincer dupa aproape 3 ani de procese :
- accept pierderile si renunt pentru a putea continua linistit activitatea mea, sau ma lupt in continuare cu o entitate cu resurse mult mai mari ?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
Ionita Sorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 12:07, 4 Februarie 2013
Este o situatie destul de delicata si in acelasi timp complicata. Da, era normal sa se admita intoarcerea executarii, in caz contrar, admiterea contestatiei ramand ca o lovitura de sabie in apa, adica fara sens. Acum, eu ma intreb...ce ati contestat dvs? Creanta ceruta de leasing sau un act al executorului? Daca ati contestat vreun act, atunci acesta s-a anulat si dupa pronuntarea hotararii, posibil sa fi fost refacut...Nu stiu ce sa spun...e ciudat oricum...
Inca o intrebare...instanta s-a pronuntat asupra sumelor solicitate de leasing, cu privire la care vi s-a instituit proprire, ca fiind neintemeiate??
Eu cred ca faceti o confuzie. Ne puteti detalia exact ce anume a decis Instanta, prima data? A decis ca rezilierea contractului a fost nelegala, sau ca o parte din ce va solicita prin executare silita sunt sume nejustifi8cate?
Povestea este cam asa : mi s-au emis 7 facturi in 2 saptamani (pe contract cu plata lunara), am refuzat sa platesc, mi s-au executat 2 bilete la ordin ca garantii, iar eu am continuat plati lunare conform graficului din contract. Nu am contestat sumele, oricum mai erau doar 7 -8 rate din contract. Firma de leasing a trimis un executor care a ridicat vehiculul. Eu am facut contestatie la executarea silita a vehiculului si detin o hotarare definitiva de admitere a contestatiei de aproximativ un an. Am cerut intoarcerea executarii si stabilirea exacta a sumelor care sunt de plata pentru fiecare parte.Expertul a fost numit de instanta pentru a calcula aceste sume si a depus un raport care este favorabil pentru mine, chiar si admitand obiectiile firmei de leasing.
Multumesc pentru raspunsurile dvs.
E destul de complicata problema. Doar cu actele in fata cred ca puteti avea un raspuns competent. Cautati un avocat destept, sunt destui pe aici, veti recupera banii de la firma de leasing.

Succes,
In aceasta situatie, asa cum va sfatuieste si dl consilier de mai sus, cautati un avocat si mergeti mai departe. Atat timp cat aveti o hotarare favorabila dvs si BUNUL RIDICAT, nu se mai justifica plata sumelor tot in favoarea firmei de leasing. Nu mai pot pretinde sume de la dvs, daca potrivit hotararii, tot ei sunt cei care trebuie sa va restutuie ceva. Nu stiu cat succes veti avea cu recuperarea sumelor pe care vi le datoreaza, potrivit hotararii, dar macar trebuie stopata executarea impotriva dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare hotarari judecatoresti lazaricaeduard lazaricaeduard Buna ziua, va rog sa ma ajutati in gasirea unei solutii ! Am fost executat silit de o banca si am facut contestie la executare. La Judecatorie mi s-a admis ... (vezi toată discuția)
Restituirea sumelor poprite, taxei de timbru si cautiunii; va rog, un sfat! ctm ctm Am castigat - la instanta de fond - un proces civil de contestatie la executare silita. Instanta a hotarat: - anularea actelor de executare ... (vezi toată discuția)
Admiterea contestatiei la executare e executorie? stelarman20001 stelarman20001 avem urmatoarea situatie. instanta de fond admite contestatia la executare si declara nule toate actele de executare dar nu trece in dispozitiv ca este ... (vezi toată discuția)