avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Daune cameraman nunta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Daune cameraman nunta

Buna ziua.
Doresc sa actionez in judecata cameramanul care mi-a filmat nunta, insa as vrea sa stiu anumite detalii referitoare la pasii care trebuiesc urmati.
Pentru inceput, am semnat un contract de prestare servicii cu firma la care lucreaza acesta la targul de nunti, prin care acesta se obliga sa filmeze evenimentul si sa imi predea ulterior filmarea in format full hd pe suport blue ray. I-am achitat avansul la targul de nunti si diferenta in dimineata dupa eveniment. Acesta a fost prezent la eveniment sa filmeze, urmand sa primesc filmarea conform contractului intr-un termen de 2 saptamani. Au trecut 4 saptamani pana am primit abia filmarea in format DVD (slab calitativ fata de formatul full hd) urmand sa o vizionez si sa ii mentionez ce retusuri mai trebuie sa faca pentru lucrarea finala: format hd pe suport blue ray. I-am trimis modificarile care le vroiam, insa in loc sa imi predea formatul platit m-a tot pasuit ca nu are softul, placa video sau ca e in spital, urmand sa nu mai imi raspunda deloc la telefon, moment in care m-am hotarat sa ii fac sesizare la ANPC.
Dupa ce l-am reclamat, am fost contactat de catre fiul acestuia, care este administratorul firmei. Acesta a incercat sa remedieze situatia, insa nu mi-a prezentat decat aceeasi filmare dvd insa pe suport blue ray, de o calitate indoielnica vizibil cu ochiul liber: cadre care se vad in multe secvente in reluare, purici, filmare neclara compatativ cu ce am platit s.a.
Doamna de la ANPC a fost foarte amabila si mi-a spus ca daca nu rezolva in termen de 30 de zile de la depunerea plangerii imi vor inainta o scrisoare cu care pot merge mai departe in tribunal, ceea ce sunt decis sa fac fiindca vad ca nu se concretizeaza nimic. Fie din incompetenta, fie din rea-vointa, eu unul sunt cel pagubit.
Fiindca nu si-a respectat obligatiile contractuale cu privire la cel mai important eveniment din viata mea, vreau sa merg mai departe in instanta si sa ii cer daune de 10.000 EUR, insa am urmatoarele nelamuriri pentru care as dori raspuns:
- trebuie sa apelez la un expert in domeniu pentru a-mi constata calitatea indoielnica vazuta de mine cu ochiul liber?
- ce taxe trebuie sa achit pentru demararea formalitatilor?
- care sunt sansele de reusita, avand in vedere ca voi avea si scrisoare de la ANPC din care reiese ca nu si-a respectat obligatia contractuala?
- care ar fi durata totala aproximativa a judecatii pana la o pronuntare definitiva?
- in cazul in care castig, care sunt sansele sa imi recuperez daunele avand in vedere ca un SRL de mici dimensiuni, care se poate inchide sau poate intra in insolventa?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:38, 6 Februarie 2013
Prima liniuta: daca paratul arata in intampinare ca cererea dumneavoastra nu este reala, ca imaginea este conforma, poate cere efectuarea unei expertize in acest sens.
A doua liniuta: instanta va analiza materialul probatoriu si se va pronunta in acest sens.
A treia liniuta: depinde de cat de aglomerata este instanta.
A patra liniuta: aveti cai legale pentru a va opune "inchiderii" societatii sau intrarii acesteia in insolventa. Cu privire la insolventa, daca se aproba deschiderea acestei proceduri aveti dreptul sa va inscrieti in tabelul creditorilor.
Multumesc pentru raspuns. Care ar fi taxa de timbru care trebuie sa o achit si care ar fi sansele de reusita?
Nu va pot preciza cat este taxa de timbru pentru o astfel de actiune, de altfel nici nu trebuie sa o platiti la depunerea cererii de chemare in judecata. Cand veti primi citatia si se va pune in vedere sa achitati taxa de timbru si vi se va comunica cuantumul acesteia.
Cu privire la sanse, instanta va analiza materialul probatoriu al ambelor parti si se va pronunta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foto si video la nunta (contract civil de prestari servicii) elizabrezan elizabrezan Buna ziua, In urma cu un an am contractat serviciile unei \'\'firme\'\' de prestari servicii de foto si video pentru nunta noastra de anul acesta. S-a ... (vezi toată discuția)
Litigiu contract prestari servicii Andreisbrv Andreisbrv Buna ziua, Am rugamintea ca, daca aveti timpul necesar, sa ma ajutati cu urmatoarea problema: In data de 16.11.2015 am incheiat un contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal cristina_kiki73 cristina_kiki73 In data de 1 februarie 2013 a fost intocmit un proces verbal de catre Politia Locala sector 1, care mi-a ridicat autoturismul desi in zona respectiva nu ... (vezi toată discuția)