avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie proces verbal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie proces verbal

In data de 1 februarie 2013 a fost intocmit un proces verbal de catre Politia Locala sector 1, care mi-a ridicat autoturismul desi in zona respectiva nu existau semne de circulatie care sa interzica stationarea/parcarea. As dori sa stiu care este formularul pe care trebuie sa-l completez (taxe de plata). Ce rata de castig am si ce anume as putea sa platesc daca nu castig acest proces.Mentionez ca in momentul de fata nu am nici un venit. :(
Multumesc foarte mult tuturor celor ce ma pot ajuta.
Cel mai recent răspuns: ContSters258148 , utilizator 15:48, 5 Februarie 2013
Plangerea contraventionala este scutita de taxe de timbru.

Nu exista un formular standard de completat al plangerii/contestatiei.
Va multumesc pentru raspuns.
Totusi as dori sa stiu daca va trebui sa platesc ceva in cazul in care pierd procesul si ce sanse am sa castig acest proces.
Impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei puteti formula plangere contraventionala, competenta a o solutiona fiind instanta de pe raza teritoriala a locului savarsirii "presupusei" contraventii. Asa cum v-a comunicat si distinsul coleg, este scutita de taxa de timbru. In situatia in care cunoasteti locul unde ati stationat si acesta coincide cu cel mentionat in procesul verbal intocmit de agentul constatator (politist), puteti sa efectuati poze cu locatia, urmand sa le depuneti ca inscrisuri in dovedirea plangerii. Totodata, puteti solicita instantei de judecata sa puna in vedere intimatei (Politie) sa depuna la dosar documentele care au stat la baza intocmirii procesului verbal de constatare a contraventiei (planse foto, filmare video - stationarea autovehicului pentru mai mult de 5 min, etc). Daca aveti si martor care sa va sustina cele afirmate, puteti sa solicitati instantei proba testimoniala prin audierea martorului respectiv. De asemenea, exista anumite cerinte pe care procesul verbal de constatare a contraventiei trebuie sa le indeplineasca pentru a fi legal intocmit (de ex: lipseste semnatura martorului asistent, datele de identificare ale acestuia, locul savarsirii contraventiei, etc.). In acest sens, procesul verbal trebuie studiat cu atentie pentru a observa eventualele "greseli" in completare, ce pot duce la anularea acestuia de catre instanta. Cu stima.
Daca pierdeti veti suporta consecintele pecuniare din procesul-verbal de contraventie, eventual cheltuieli de judecata, executare, etc.

Referitor la sansele de reusita, nu ma pot pronunta deoarece nu am studiat P.V . de contraventie si circumstantele faptei, daca ea exista sau nu.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
ContSters258148, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carei instante trebuie sa ma adresez pentru anularea procesului verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar ? Pilu Pilu Buna seara, am unele nelamuriri si daca poate cineva as ruga sa ma ajute: Unei cunostinte de-ale mele, in urma cu mai bine de 6 luni i s-a ridicat masina pe ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva politie Ileana567 Ileana567 Buna ziua, M-am trezit la usa cu politia locala sect.3, care mi-a inmanat un \"Proces verbal de constatare contraventie\"intocmit de Politia Cluj-Napoca din ... (vezi toată discuția)
Ridicare autoturism cautraspuns cautraspuns Buna ziua. In cursul zilei de ieri mi-a fost ridicata masina parcata neregulamentar, dar care nu incurca circulatia, langa ea mai fiind parcate inca vreo 3 ... (vezi toată discuția)