avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Buna ziua ! Am urmatoarea situatie: O salariata revine dupa concediu crestere copil pana la 2 ani la o societate aflata in restructurare.I se comunica doamnei verbal si in scris ,prin notificare ca societatea isi reduce activitatea,ca nu i se poate asigura un alt loc de munca si ca i se acorda 15 zile lucratoare preaviz,urmand sa ii inceteze contractul de munca cu art.65 (1) ,putand sa beneficieze de somaj. Dupa ce a primit notificarea ,doamna spune ca este insarcinata in luna a 6 .In aceste conditii i se poate desface contractul ? Mentionez ca in scris doamna nu a anuntat societatea si nici nu a prezentat adeverinta care sa ateste starea de graviditate. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: simomagda , utilizator 10:25, 13 Februarie 2009
Buna ziua.Nu, nu i se poat desface CIM art.60 lit.c din Codul Muncii prevazand "concedierea nu poate fi dispusa pe durata in care femeia salarita este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostiinta de acest fapt emiterii deciziei de concediere".Deci daca inainte de emiterea deciziei salariata incunostiinteaza angajatorul de starea sa de graviditate acesta nu ii poate desface CIM
1 preavizul este de 20 zile lucratoare
2 daca doamna a depus o instiintare ca este gravida va trebui sa fie insotita de documentele ce atesta acest fapt, pe care probabil le va aduce, daca nu o puteti concedia
3 la revenirea din cic se face incetarea suspendarii si apoi notificarea de concediere.
I s-a facut incetarea suspendarii ,respectiv reluarea activitatii ,act aditional pentru majorarea salariului. Ea n-a depus nici un document privind starea de graviditate. In perioada de preaviz nici nu i s-a solicitat sa fie efectiv prezenta ...nu are ce activitate sa desfasoare ca nu mai este activitate ...nu locuieste in localitate.
Intrebare :se poate emite decizia de concediere inainte cu 15 zile ? I s-a dat doar notificare prin care i s-a comunicat ca se reduce activitatea.........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere contract suspendat felisana felisana Buna ziua! Societatea este in faliment. Conform legii trebuie si pot sa desfac contractul de munca suspendat al unei salariate care se afla in maternitate. ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din cic la firma in faliment antonia_m09 antonia_m09 In momentul de fata o angajata se afla in conced.de ingrijire copil. In data de 10.01.2013 acesta implineste 2 ani. Firma la care a fost angajata este in ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata si concedierea aandreii aandreii Buna ziua, In societatea in care lucreaza sotia mea se va face o reorganizare a activitatii care va afea ca efect desfiintarea compartimentului in care ... (vezi toată discuția)