avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract perioada determinata si concedierea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract perioada determinata si concedierea

Buna ziua,

In societatea in care lucreaza sotia mea se va face o reorganizare a activitatii care va afea ca efect desfiintarea compartimentului in care lucreaza,si drept urmare concedierea ei impreuna cu alte 2 persoane.Sotia mea este insarcinata in 6 saptamani, dar nu a anuntat inca angajatorul despre aceasta sarcina.Au primit deocamdata notificarea de concediere si in urmatoarele 2 saptamani vor primi si preavizele de 20 zile.
Mentionez ca sotia mea este angajata pe o perioada determinata,in locul unei doamne care este in concediu de maternitate(concediu care se termina in martie 2010).

Intrebarea mea este : daca anunta angajatorul in acest moment se mai poate amana concedierea?ce drepturi are in calitate de angajat pe perioada determinata?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mara Negulescu , Avocat 15:20, 13 Aprilie 2010
Pana la ce data urma sa lucreze sotia dvs pentru ca, daca contractul a fost incheiat pe perioada determinata pana in marte 2010, inseamna ca deja a incetat.
Trebuia sa anunte angajatorul dinainte de a primi notificarea de concediere si intrarea in preaviz ... in acest caz, angajtorul poate dispune concedierea, iar daca sotia dvs indeplineste conditiile de a intra in somaj, atunci perioada de somaj se ia in considerare la calculul celor 12 luni prevazute de art.1 alin.1 din OUG nr.148/2005 pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC:
martie 2011
ma scuzati ca nu am fost suficient de clar
In cazul in care salariatele nu indeplinesc obligatia de a se prezenta la medicul de familie pentru eliberarea unui document medical care sa le ateste starea de graviditate si nu informeaza in scris angajatorul despre starea lor, acesta este exonerat de obligatiile sale prevazute in OUG nr.96/2003, cu exceptia celor prevazute la art. 5, 6, 18, 23 si 25 din ordonanta.
Teoretic salariatele gravide nu pot fi concediate daca informeaza in scris angajatorul despre starea de graviditate anterior emiterii deciziei de concediere.
In acest caz emiterea deciziei de concediere nu a avut loc, a primit doar notificarea asa ca ar trebui sa informeze urgent in scris angajatorul despre starea de sarcina si sa anexeze documentele medicale care sa ateste aceasta stare.
Problema este destul de complicata asa ca depinde foarte mult de cum isi sustine cauza.
In orice caz isi poate lua concediu medical, care suspenda curgerea preavizului impiedicand astfel angajatorul sa emita decizia de concediere in mod legal. Si concediul medical si-l poate lua pana la data in care intra in concediul de maternitate!
Angajatorii sunt de regula precauti in astfel de cazuri fiindca in majoriatatea cazurilor salariatul este cel protejat deci depinde foarte mult cum puneti problema!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere salariata gravida bvr bvr Dragi colegi de forum, As dori sa supun atentiei dvs urmatorul caz: Salariata unei firme primeste preaviz de concediere articolul 65 alin. dupa cateva zile ... (vezi toată discuția)
Pot lua cm inainte de preaviz amelia20100 amelia20100 am fost anuntata ca vom intra in preaviz sapt.viitoare.pot sa intru in cm inainte de preaviz?daca in timpul cm -ului aflu ca sunt insarcinata mai pot face cev ... (vezi toată discuția)
Concediere salariata gravida ContSters202650 ContSters202650 In ce conditii se poate concedia o salariata gravida? (vezi toată discuția)