avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Intoarcere din CIC la firma in faliment
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Intoarcere din CIC la firma in faliment

In momentul de fata o angajata se afla in conced.de ingrijire copil. In data de 10.01.2013 acesta implineste 2 ani. Firma la care a fost angajata este in faliment , iar la intoarcerea angajatei din CIC va avea loc desfacerea CIM, cu art.65 din Codul Munii probabil.
Intrebari:
1. la ce data inceteaza suspendarea CIM?
1. este obligatoriu ca salariatul sa primeasca preaviz de concediere sau in acest caz se poate face desfacerea CIM in ziua in care inceteaza suspendarea?
2. daca este obligatoriu , acesta se poate emite cu 20 zile inainte de data incetarii suspenderii?
3.poate beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 14:57, 14 Ianuarie 2013
Buna ziua!
1. incetarea suspendarii are loc cu data de 11.01.2013
2. preavizul de concediere este obligatoriu, CIM nu se poate desface in aceeasi zi cu incetarea suspendarii
3. nu poate emite decizia de concediere (implicit nici preavizul) atata timp cat angajata se afla in CIC, ci doar dupa incetarea suspendarii
4. da, poate beneficia de somaj, daca incetarea CIM se face din motive neimputabile salariatului (in cazul d-voastra falimentul) si nu incheie CIM cu acordul partilor.
Daca angajatul, odata reluat CIM, nu mai are ce munci efectiv, iar ambele parti sunt de acord, se poate renunta la preavizul de 20 zile si se poate inceta CIM in zilele imediat urmatoare. Aceasta practica nu este tocmai conventionala, dar este uzuala, depinde cat de bine satisface interesele celor 2 parti implicate.
Incetarea suspendxarii va avea loc la data de 10.01.2013 si nu la data de 11.01.2013 ..

Daca societatea este in faliment, preavizul este de 15 zile lucratoare si nu de 20 de zile ...

Decizia de concediere paote fi emisa inainte ....

Va beneficia de somaj daca indeplineste condtiile prevazute de lege pentru acordarea acestuia.
Imi cer scuze daca am gresit, nu am vrut sa induc in eroare....dar am spus din experienta. Copilul meu a implinit 2 ani pe 09.08 si decizia de incetare a suspendarii a fost cu 10.08....pt ca ziua de nastere a copilului este ultima zi aferenta CIC si este zi platita. Prin urmare nu poate incasa banuti pt ziua respectiva si de pe CIC si de la angajator (persupunad ca se reia activitatea normal).
Cu celelalte cred ca aveti dreptate, firma mea nu era in procedura de faliment, doar ca nu prea mai avea activitate.....
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din cic la firma in faliment antonia_m09 antonia_m09 In momentul de fata o angajata se afla in conced.de ingrijire copil. In data de 10.01.2013 acesta implineste 2 ani. Firma la care a fost angajata este in ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc (angajatorul in faliment) marce_busu marce_busu buna ziua. pe data de 16.08.2011 inceteaza concediul de crestere si ingrijire copil.tocmai am aflat ca societatea angajatoare este in faliment si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Preaviz simomagda simomagda Buna ziua ! Am urmatoarea situatie: O salariata revine dupa concediu crestere copil pana la 2 ani la o societate aflata in restructurare.I se comunica doamnei ... (vezi toată discuția)