avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire salar executor judecatoresc
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire salar executor judecatoresc

Buna ziua, am avut o intarziere de 90 de zile la o cooperativa de credit si m-am trezit cu poprire pe salar, mie si girantilor. Oprindu-mi-se din mai multe parti, am ajuns la zi cu rata, eu mai avand de plata inca doi ani. Contractul meu se termina in 2015. Intrebare: daca am ajuns la zi, pot face o cerere prin care sa platesc macar rata care era 350, acum dand 750 ron. Sau pot cere oprirea popririi sau macar a girantilor? E o baza legala?
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 10:12, 8 Februarie 2013
Mergeti la executorul judecatoresc pentru a stabili modalitatea de plata .
Daca sunteti la zi cu plata nu se mai impune mentinerea popririi. Discutati cu executorul pentru a ridica masura popririi- depuneti documente justificative in acest sens.
MULTUMESC DIN SUFLET!
Ar trebui sa vedeti daca, datorita intarzierii, creditul nu a devenit exigibil anticipat, adica a intrat tot soldul la scadenta. Asta ar trebui sa se stipuleze si in contract, dupa cat timp. Daca s-a intamplat asa, nu mai exista "am ajuns la zi cu plata", la zi ajungandu-se dupa ce s-a achitat tot creditul, plus dobanzile la zi, plus comisioane si dobanzi penalizatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe pensie ContSters174553 ContSters174553 buna ziua!am incheiat un contract la o cooperativa de credit,unde coplatitori sunt socrii mei si girant un amic.deoarece nu am mai putut plati ratele au pus ... (vezi toată discuția)
De ce la declararea exigibilitatii unui credit, creanta devine cu mult mai mare decat creditul primit initial? znicolae9 znicolae9 Am un credit bancar , in valuta. De un an nu am mai platit ratele .Am primit somatie ptr returnarea integrala a creditului primit. Suma care mi se cere ... (vezi toată discuția)
Intarziere rata razvan22 razvan22 buna ziua.bunica are un card de credit la brd finance si ma ocup eu de plati.si de un an de cand am facut acest card am intarziat decat de 5 ori cu plata.iar ... (vezi toată discuția)