Buna ziua, am avut o intarziere de 90 de zile la o cooperativa de credit si m-am trezit cu poprire pe salar, mie si girantilor. Oprindu-mi-se din mai multe parti, am ajuns la zi cu rata, eu mai avand de plata inca doi ani. Contractul meu se termina in 2015. Intrebare: daca am ajuns la zi, pot face o cerere prin care sa platesc macar rata care era 350, acum dand 750 ron. Sau pot cere oprirea popririi sau macar a girantilor? E o baza legala?
Daca sunteti la zi cu plata nu se mai impune mentinerea popririi. Discutati cu executorul pentru a ridica masura popririi- depuneti documente justificative in acest sens.
Ar trebui sa vedeti daca, datorita intarzierii, creditul nu a devenit exigibil anticipat, adica a intrat tot soldul la scadenta. Asta ar trebui sa se stipuleze si in contract, dupa cat timp. Daca s-a intamplat asa, nu mai exista "am ajuns la zi cu plata", la zi ajungandu-se dupa ce s-a achitat tot creditul, plus dobanzile la zi, plus comisioane si dobanzi penalizatoare.
Intarziere rata
razvan22
buna ziua.bunica are un card de credit la brd finance si ma ocup eu de plati.si de un an de cand am facut acest card am intarziat decat de 5 ori cu plata.iar ... (vezi toată discuția)