avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... poprire pe pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

poprire pe pensie

buna ziua!am incheiat un contract la o cooperativa de credit,unde coplatitori sunt socrii mei si girant un amic.deoarece nu am mai putut plati ratele au pus poprire pe pensii in valoare de 350 lei ,iar girantului oprire din salariu in valoare de 50 lei.mentionez ca rata este de 225 lei(ei opresc lunar 400 lei) ,iar acum in cont avem depusi in plus aprox 1500 lei.cei de la cooperativa nu sunt de acord cu micsorarea popririi macar la valoarea ratei.este corect cum procedeaza?as vrea sa atac aceasta hotarare a lor.am vreo sansa?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters174553 , utilizator 11:36, 27 Octombrie 2010
1. Casele teritoriale de pensii au calitatea de tert poprit in relatia pensionarilor cu diferite institutii, autoritati publice locale, persoane fizice sau juridice indreptatite sa recupereze debite in baza unor titluri executorii sau dispozitii de poprire;

2. Retinerile din pensii se realizeaza, potrivit legii, esalonat, intr-un cuantum care nu poate depasi 1/3 din cuantumul pensiei aflate in plata;

3. Principalii emitenti ai titlurilor executorii sunt:
- Banci comerciale si cooperativele de credit;
- Consilii locale – pentru impozite neachitate;
- Administratii financiare – pentru amenzi;
- Persoane fizice – in cazul unor litigii.
da,ce mi-ati scris dvs stiam;intrebarea mea este daca au voie sa opreasca mai mult decat valoarea ratei(avand in vedere ca deja sunt multi bani in avans) in conditiile in care creditul a fost contractat pe o perioada de 5 ani repspectiv pana in 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salar executor judecatoresc annddrreea annddrreea Buna ziua, am avut o intarziere de 90 de zile la o cooperativa de credit si m-am trezit cu poprire pe salar, mie si girantilor. Oprindu-mi-se din mai multe ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu asistent personal flav9 flav9 Buna ziua, Am un credit nevoi personal la o banca ,intre timp nu am mai platit ratele pentru ca au fost 3-4 luni in care Primaria a fost in inposibilitate de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu michella73 michella73 Buna ziua, in 2008 am facut o refinantare in valoare de 22500 lei, in 2010 in urma taieri salariilor cu 25% am inceput sa nu mai pot achita ratele am facut ... (vezi toată discuția)