avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu asistent personal
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu asistent personal

Buna ziua,
Am un credit nevoi personal la o banca ,intre timp nu am mai platit ratele pentru ca au fost 3-4 luni in care Primaria a fost in inposibilitate de plata si nu am mai primit banii pentru ingrijirea fetitei mele cu handicap.. Acum am primit de la un executor judecatoresc poprire pe salariul pe care il am de la Primarie deoarece sunt asistent personal pentru fiica mea care Buna ziua,
Am un credit nevoi personal la o banca ,intre timp nu am mai platit ratele pentru ca au fost 3-4 luni in care Primaria nu a avit banii si nu am mai primit banii pentru ingrijirea fetitei mele cu handicap.. Acum am primit de la un executor judecatoresc poprire pe salariul pe care il am de la Primarie deoarece sunt asistent personal pentru fiica mea care are un handicap de gradul 1. Salariul meu luna aceasta fiind de 1270 si din care deja mi s-au oprit 635 lei. Intrebarea mea este daca e legal sa se faca retineri din acest salariu pe care il folosesc strict pentru ingrijirea fiului meu si daca nu ce pot face pentru sistarea retinerii. Creditul nu are giranti sau coplatitori.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:58, 11 Mai 2017
Opinia mea este ca,poprirea ar fi corecta, art.729((7)NCPC se refera la exceptarea de la poprire ".......ajutoarele ptr.ingrijire copil.......precum si orice alte indemnizatii cu destinatie speciala,stabilite potrivit legii,nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii."Acum discutia este ca, daca este vorba de un salariu ptr.asistent personal ar putea fi poprit,daca este considerata indemnizatie cu destinatie speciala nu poate fi poprita..Mai solicitati si o alta opinie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pune proprie pe salariul de asistent personal? Ghiu Ghiu Bună seara! Sunt mama unei persoane cu handicap grav, in fosta căsnicie, am făcut un credit de nevoi personale împreună cu fostul soț, după divorț nu ... (vezi toată discuția)
Am o problemă cu un executor: mi-au fost luat toți banii din cont cu toate că înțelegerea a fost câte 400 de lei lunar. cum mă poate ajuta o acțiune în instanță? Abdulah81 Abdulah81 Buna ziua.Num meu e Ionel.Mai pe scurt in urma cu 7 ani amfacut o rata la Altex semnand un contract pt 18 luni am platit 5 luni apoi am fost sunat ca de fapt ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil Hevesiiosif Hevesiiosif Buna ziua. Intrebarea mea este ca pot fi executat din imobil in care stau cu drept de abilitate viagera. Imobilul estepe numele fiului meu vitreg cu contract ... (vezi toată discuția)