avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SCOATERE IMOBIL DIN MASA PARTAJABILA - PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SCOATERE IMOBIL DIN MASA PARTAJABILA - PARTAJ

Doi concubini achizitioneaza un imobil in cota de 1/2 fiecare, dar fiind platit integral doar de unul dintre acestia. Dupa cativa ani concubinii s-au casatorit apoi au divortat dupa 2 ani de casatorie si unul dintre ei, cel care a cerut partajarea bunurilor a cerut si jumatate din imobil conform contractului de vanzare-cumparare.
Tinand cont ca paratul in speta de partaj, a achitat inainte de casatorie( in perioada concubinajului ) integral imobilul se poate scoate cu dovezi din masa partajabila?
Ar putea fratele paratului, mama acestuia sa se indrepte cu o actiune impotriva fostilor soti sau doar a paratului pe motiv ca la data achizitionarii imobilului acestia l-au imprumutat cu diferite sume de bani si acum ar avea pretentii la imobil?
Cum se numeste o astfel de actiune civila?
Sediul materiei?
Va multumesc si va astept cu sugestii!
Fiind trecuti amandoi in contractul de vanzare-cumparare in cote de 1/2 fiecare, se presupune, in lipsa altor clauze cuprinse in contract, ca contributia la achizitionarea imobilului a fost in cote egale.

Va trebui sa demonstrati contrariul, daca sustineti ca nu a fost asa.

Ar putea, teoretic, sa intre si alte persoane in proces cu o cerere de interventie in interes propriu indreptata impotriva uneia dintre parti din proces sau chiar impotriva la amandoua.

Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Va multumesc din suflet Doamna/Domnisoara avocat!
Imi puteti preciza va rog si articolul/articolele din Codul Civil?
Cu respect, Alexandru!
Inca o intrebare!?
Nu ar fi mai potrivita o cerere de interventie in interesul altuia pentru ca judecatorul sa nu dispuna judecarea separata?
Art. 55 CPC.
Nu s-a prescris nimic? Pentru cine sunteti? Care e scopul urmarit?
Scopul urmarit este obtinerea unei cote mai mari asupra imobilului in favoarea paratului, in speta, deoarece el a achitat in intregime pretul cu ajutorul mamei si fratelui.
La ce va referiti cand intrebati "Nu s-a prescris nimic"?

[cand aveti de completat la mesaj, folositi functia editeaza, multumesc]
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Prescriptie intrerupta? alinda1 alinda1 buna ziua, in 2006 sotul meu a cumparat un imobil pe care l-a platit integral din banii lui.toate celelalte lucrari de dupa cumparare au fost platite tot din ... (vezi toată discuția)
Prescriptie intrerupta? alinda1 alinda1 buna ziua, in 2006 sotul meu a cumparat un imobil pe care l-a platit integral din banii lui.toate celelalte lucrari de dupa cumparare au fost platite tot din ... (vezi toată discuția)
Actiune pauliana alexandru0909 alexandru0909 Buna seara, Am calitatea de creditor intr-un dosar de executare, debitoarea vinde cota ei de 1/2 concubinului, cealalta cota de 1/2 o detine fratele. Are ... (vezi toată discuția)