Doi concubini achizitioneaza un imobil in cota de 1/2 fiecare, dar fiind platit integral doar de unul dintre acestia. Dupa cativa ani concubinii s-au casatorit apoi au divortat dupa 2 ani de casatorie si unul dintre ei, cel care a cerut partajarea bunurilor a cerut si jumatate din imobil conform contractului de vanzare-cumparare.
Tinand cont ca paratul in speta de partaj, a achitat inainte de casatorie( in perioada concubinajului ) integral imobilul se poate scoate cu dovezi din masa partajabila?
Ar putea fratele paratului, mama acestuia sa se indrepte cu o actiune impotriva fostilor soti sau doar a paratului pe motiv ca la data achizitionarii imobilului acestia l-au imprumutat cu diferite sume de bani si acum ar avea pretentii la imobil?
Cum se numeste o astfel de actiune civila?
Sediul materiei?
Va multumesc si va astept cu sugestii!
Fiind trecuti amandoi in contractul de vanzare-cumparare in cote de 1/2 fiecare, se presupune, in lipsa altor clauze cuprinse in contract, ca contributia la achizitionarea imobilului a fost in cote egale.
Va trebui sa demonstrati contrariul, daca sustineti ca nu a fost asa.
Ar putea, teoretic, sa intre si alte persoane in proces cu o cerere de interventie in interes propriu indreptata impotriva uneia dintre parti din proces sau chiar impotriva la amandoua.
Inca o intrebare!?
Nu ar fi mai potrivita o cerere de interventie in interesul altuia pentru ca judecatorul sa nu dispuna judecarea separata?
Art. 55 CPC.
Scopul urmarit este obtinerea unei cote mai mari asupra imobilului in favoarea paratului, in speta, deoarece el a achitat in intregime pretul cu ajutorul mamei si fratelui.
La ce va referiti cand intrebati "Nu s-a prescris nimic"?
[cand aveti de completat la mesaj, folositi functia editeaza, multumesc]