avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptie intrerupta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptie intrerupta?

buna ziua,
in 2006 sotul meu a cumparat un imobil pe care l-a platit integral din banii lui.toate celelalte lucrari de dupa cumparare au fost platite tot din banii lui.
in contractul de vanzare cumparare apare si fosta concubina cu o cota de 50%din imobil.in 2008 sotul a deschis un proces de anulare a contractului,proces care s-a terminat in 2012 si pe care l-a pierdut cu dreptatea-n brate.
dar cum asta e situatia a deschis in vara anului trecut un proces de iesire din indiviziune,partaj judiciar si a cerut atribuirea imobilului.
pentru ca mi s-a spus ca are doar un drept de creanta ,vreau sa va intreb daca prescriptia acestui drept de creanta a fost intrerupta pe perioada procesului de anulare a contractului de vanzare /cumparare?
Cel mai recent răspuns: alinda1 , utilizator 18:59, 12 Iunie 2013
in contractul de vanzare cumparare apare si fosta concubina cu o cota de 50%din imobil.in 2008

dumneavoastra ca si concubina actuala aveti un interes legitim si actual sa,,,,actionati

avand doar un drept de creanta................. va rog sa imi spuneti pe numele cui e casa,,,ca sa determin daca iubitul dvs are un drept real ( casa) sau un drept de creanta sau reau aia din viata astuia l-a pacalit
Dreptul de creanta se prescrie in 3 ani. Procesul anterior, mai ales respins, nu intrerupe termenul de prescriptie. Asta la prima vedere, din cele descrise de dvs....
in contractul de vanzare-cumparare este trecut numele amandurora cu cota de 1/2 din imobil.poate ca nu am fost suficient de atenta in exprimare.nu vreau sa supar pe nimeni,dar sunt unele aspecte pe care nu le-am inteles.cand ne-am casatorit,procesul de anulare a contractului de vanzare-cumparare era pe rol.s-a finalizat anul trecut in primavara,iar in iunie a deschis procesul de partaj.multumesc pentru raspunsuri
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
alinda1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie intrerupta? alinda1 alinda1 buna ziua, in 2006 sotul meu a cumparat un imobil pe care l-a platit integral din banii lui.toate celelalte lucrari de dupa cumparare au fost platite tot din ... (vezi toată discuția)
S-a prescris dreptul de creanta? alinda1 alinda1 vreau sa va prezint o situatie si as vrea sa va rog daca se poate sa-mi dati un raspuns,o lamurire. in 2006 sotul meu a imputernicit o anumita persoana in ... (vezi toată discuția)
Daca tatal meu este divortat de mama, in urma divortului mama ... andreialo andreialo Daca tatal meu este divortat de mama, in urma divortului mama ii da procura sa poata vinde apartamentul, tatal isi cumpara o casa nu stiu sigur daca pe actele ... (vezi toată discuția)