avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate face un act notarial intelegereintre 3 frati ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate face un act notarial intelegereintre 3 frati privind impartirea unor terenuri

mama mea in varsta de 86 ani trebuie sa imparta 3 terenuri mostenite de la parinti,pt a le putea arenda sau vinde cu cei 3 frati.se poate face o intelegere notariala,care sa tina loc de act de proprietate,asa cum se face partajul de comun acord la divort?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 17:44, 3 Februarie 2013
Prin intelegere se pot face acte juridice translative de proprietate la notar.
Se face partaj, in urma caruia fiecaruia dintre copartasi II revine un lot. Insa va trebuie neaparat cadastru si intabulare partajul fiind constitutiv de drepturi. Partajul in plus este scutit de impozit. Aveti nevoie de cadastru si intabulare, certificatul de mostenir prin care cei trei frati mostenesc in cote parti probabil egale terenurile si titlurile de proprietate, certificate fiscale pt terenuri. Partajul se va face prin atribuire de loturi, fara sulta.
Dupa partaj si dupa intabularea fiecarui lot pe numele fiecaruia dintre noii proprietari se pot incheia contracte de arenda, aceste fiind inscrise obligatoriu la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar fara intabulare? justme1 justme1 Buna ziua, as dori sa fac fac succesiunea dupa moartea parintilor mei (suntem doi frati). Ne-am inteles asupra impartirii si am mers la notar, cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar MITI78 MITI78 Pentru un partaj la notar in care toti mostenitorii sunt de accord sa obtina fiecare cate o bucata de pamant fara a fi nevoie de divizarea loturilor(pe titlu ... (vezi toată discuția)
Intabularea la doua parcele invecinate ned_marian ned_marian Mama mea mosteneste printr-un certificat de mostenitor doua parcele de vie incecinate astfel: prima parcela integral iar din cea dea doua 1/2. La parcela din ... (vezi toată discuția)