avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de uzufruct viager

daca am o hotarare cu lotizare lot 1 eu si lot 2 cumnata succesiune dupa parinti dar are dretput de uzufruct viager ce pot face
Cel mai recent răspuns: barbum , utilizator 08:54, 5 Februarie 2013
Cine I a constituit uzufruct viager?! Poate renunta la uzufruct cumnata printr o declaratie autentica.
Daca are drept de uzufruct viager nu puteti sa faceti acte fara acordul ei, practic ea are proprietatea iar dvs. aveti drept de folosinta. Daca ati dezbatut succesiunea inseamna ca nu avea de unde sa mai aiba si drept viager, sunteti sigur? Cine i-a dat acest drept?
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
Justitiarul711, utilizator
am dezbatut succesiunea si in hotarare apare lotizarea pt ca a fost o casa +teren si un teren casa am luato eu si terenul ea dar si acest drept de uzufruct viager nu stiu nu la dat nimeni pr

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare cu dreptul de uzufruc viager barbum barbum eu sora mea am dezbatut taxa de succesiune dupa urma parintilor decedati .am primit hotararea acum 4 ani dar la momentul respectiv nu stiam eu prea multe ,e a ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager decebaltraian decebaltraian Acum 10 ani am cumparat casa parintilor mei din Bucuresti. Contractul de vanzare-cumparare specifica uzufruct viager pentru parinti atata vreme cat ei sant in ... (vezi toată discuția)
Posibilitate dezmembrare teren cu clauza de uzufruct viager beurer95 beurer95 Buna,as dori sa stiu in cazul in care am cumparat un teren cu clauza de uzufruct viager daca se poate dezmembra in 2 loturi,uzufructuarul sa renunte la ... (vezi toată discuția)